'Aandeelhouder wil BlackBerry van de beurs gaan halen'

Een grote aandeelhouder van BlackBerry, Fairfax Financial, overweegt om het bedrijf van de beurs te halen. Volgens twee verschillende bronnen zoekt de aandeelhouder andere investeerders om het plan te bekostigen.

BlackBerry Q10 zwart

Zowel The Globe and Mail en All Things D weten een dag na de aankondiging van BlackBerry te melden dat de aandeelhouder Fairfax Financial wellicht het bedrijf van de beurs wil halen. Gisteren maakte BlackBerry bekend dat het zich zelf in de etalage heeft gezet. Eerder gingen er al geruchten dat een investeerder van BlackBerry mogelijk het bedrijf van de beurs wil gaan halen. Het lijkt er nu op dat dit Fairfax Financial is die het plan ontwikkeld heeft.

De investeerder zoekt nog wel andere partijen om daarmee samen BlackBerry van de beurs te halen. In totaal heeft BlackBerry een waarde van rond de 4.5 miljard dollar en de bedoeling is dat een paar investeerders samen dat geld ophoesten en zo alle aandelen van het bedrijf opkopen.

Inmiddels is ook de eigenaar van Fairfax Financial uit de raad van bestuur bij BlackBerry gestapt vanwege conflicterende belangen, aldus het bedrijf in het persbericht van gisteren. Het lijkt er dan ook op dat deze man inderdaad samen met zijn bedrijf BlackBerry van de beurs wil gaan halen. Onduidelijk is nog hoe ver de plannen gevorderd zijn.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters