'Aandeelhouder wil BlackBerry van de beurs gaan halen'

Een grote aandeelhouder van BlackBerry, Fairfax Financial, overweegt om het bedrijf van de beurs te halen. Volgens twee verschillende bronnen zoekt de aandeelhouder andere investeerders om het plan te bekostigen.

BlackBerry Q10 zwart

Zowel The Globe and Mail en All Things D weten een dag na de aankondiging van BlackBerry te melden dat de aandeelhouder Fairfax Financial wellicht het bedrijf van de beurs wil halen. Gisteren maakte BlackBerry bekend dat het zich zelf in de etalage heeft gezet. Eerder gingen er al geruchten dat een investeerder van BlackBerry mogelijk het bedrijf van de beurs wil gaan halen. Het lijkt er nu op dat dit Fairfax Financial is die het plan ontwikkeld heeft.

De investeerder zoekt nog wel andere partijen om daarmee samen BlackBerry van de beurs te halen. In totaal heeft BlackBerry een waarde van rond de 4.5 miljard dollar en de bedoeling is dat een paar investeerders samen dat geld ophoesten en zo alle aandelen van het bedrijf opkopen.

Inmiddels is ook de eigenaar van Fairfax Financial uit de raad van bestuur bij BlackBerry gestapt vanwege conflicterende belangen, aldus het bedrijf in het persbericht van gisteren. Het lijkt er dan ook op dat deze man inderdaad samen met zijn bedrijf BlackBerry van de beurs wil gaan halen. Onduidelijk is nog hoe ver de plannen gevorderd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters