Aandeelhouders eisen wederom nieuw management voor Nokia

Volgens Bloomberg hebben aandeelhouders van Nokia het gehad met het management van de gigant. Het bedrijf heeft 60 miljard aan marktwaarde verloren in drie jaar en de aandeelhouders eisen hiervoor verantwoording van de CEO.

Olli-Pekka Kallasvuo CEO NokiaZakenblad Bloomberg heeft om reacties gevraagd van investeerders van Nokia omtrent de wanprestaties van het bedrijf de afgelopen paar jaar. Investeerders beginnen steeds kribbiger te worden omtrent het beleid van Nokia en het missen van haar bekende slagvaardigheid in de smartphone markt. Eerder dit jaar waren er al investeerders die om het ontslag vroegen van de CEO van Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo. Inmiddels lijkt het erop dat steeds meer investeerders het helemaal gehad hebben met het management van Nokia en al helemaal met de CEO. Zo weet een investeerder die meer dan 144 miljard dollar in zijn beheer heeft waarvan een gedeelte in Nokia zit, dat het bedrijf al gisteren had moeten reageren op de klachten van investeerders en dus al lang actie had moeten ondernemen op de markt.

Veel analisten en investeerders zien de introductie van de Apple iPhone als het grootste probleem van Nokia en haar incompetentie om hierop geen goed antwoord geproduceerd te hebben. Sinds 2007 met de introductie van de iPhone en na de hoogtijden van de Nokia N95 is het sterk bergafwaarts gegaan met de waarden van het bedrijf. Zo is het aandeel Nokia sinds die tijd met 67 procent gekelderd en is het bedrijf aan 60 miljard euro aan waarde verloren op de beurs. Volgens analisten en investeerders is het nu zaak om zo snel mogelijk de CEO te vervangen en een andere geschikte man hiervoor te vinden. Mogelijk kandidaat is de ‘uitvinder’ van de Nokia N95 en de man die nu aan het roer staat van de telefoonsmarkt bij Nokia, Anssi Vajnoki.

Aanstaande donderdag maakt Nokia haar kwartaalcijfers bekend en zal het een conrencecall geven aan analisten, investeerders en pers. De vraag zal dan zijn of huidig CEO Kallasvuo niet eens zijn biezen dient te pakken.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters