Aandeelhouders niet blij met HTC

HTC oogst bij het publiek weliswaar lof met de HTC One M8, maar de aandeelhouders van het bedrijf zijn ontevreden. Tijdens een aandeelhoudersvergadering staken ze hun ergernissen niet onder stoelen of banken.

HTC One mini 2 img 6884

Sowieso had HTC er niet op gerekend dat er tweeduizend aandeelhouders op de vergadering zouden afkomen. Hierdoor was de vergadering overvol en moesten veel mensen staan, schrijft the Wall Street Journal.

HTC draait voor het eerst in jaren verlies en heeft het al een poosje moeilijk. Bovendien is het aandeel gekelderd sinds het in 2011 een toppunt bereikte. Daarna maakte HTC volgens aandeelhouders verkeerde keuzes.

“Apple was twee jaar geleden nog niet groot in China. Jullie hebben toen niet de gouden kans gepakt om daar voeten aan de grond te krijgen. Ik heb jullie daarover meerdere brieven gestuurd, maar kreeg geen reactie”, vertelt een aandeelhouder.

Een andere aandeelhouder is ook niet blij met hoe het gaat bij HTC. “We zijn hier omdat we ons zorgen maken over de prijs van het aandeel. Gisteren stond de beurs in Taiwan op het hoogste punt in zes jaar, maar het aandeel van HTC is nog steeds niets waard.”

HTC’s financiële topman, Chang Chialing, belooft ondertussen betere tijden. “Ik verwacht dat we over twee of drie kwartalen resultaten zullen zien”, aldus Chang.

Ondertussen zijn de aandeelhouders niet minder ontevreden geworden. Ze kregen, in tegenstelling tot vorig jaar, namelijk geen smartphone cadeau. “Ik had een beter gevoel over het dalende aandeel van HTC gehad als we een telefoon cadeau kregen”, aldus een aandeelhouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters