Aandeelhouders Nokia akkoord met overname Microsoft

Zojuist is bekend geworden dat de aandeelhouders van Nokia instemmen met de overname door Microsoft. 99.7 Procent van de aandeelhouders die hebben meegedaan aan de stemming waren het eens met de overname. Als de overname door gaat zal Microsoft 7.2 miljard dollar betalen voor de apparaten-divisie van Finse fabrikant.

Begin september werd bekend dat softwaregigant Microsoft interesse had in een overname op het Finse Nokia. De twee bedrijven waren al sinds de Mobile World Congress afgelopen februari in gesprek en Microsoft gaf aan bereid te zijn om 7.2 miljard dollar voor de apparaten-tak van Nokia neer te leggen.

Vandaag was het aan de aandeelhouders van Nokia om te beslissen over de overname. Alhoewel een aantal aandeelhouders aangaven dat zij het jammer vonden dat de oude Finse marktleider in Amerikaanse handen zou komen te vallen was de overweldigende meerderheid van de aandeelhouders het eens met de overname. Slechts 0.3 procent van de reagerende aandeelhouders was het niet eens met de overname. Alle aandeelhouders die hebben gereageerd hebben samen zo’n 80% van de aandelen van Nokia in handen.

Als de overname door gaat zal voormalig Nokia CEO Stephen Elop terugkeren naar Microsoft, waar hij voor de transfer naar Nokia werkzaam was als hoofd van de Office-tak. Na de aankondiging van de overname is Elop afgetreden als CEO bij Nokia om belangenverstrengeling te voorkomen. Momenteel is Stephen Elop één van de kandidaten om Steve Ballmer op te volgen als CEO van het gehele bedrijf. Ballmer kondigde afgelopen afgelopen augustus aan binnen een jaar af te treden bij Microsoft.

Aandeelhouders Nokia akkoord met overname Microsoft elop ballmer 600x335 

Bron: The Verge

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters