Aandeelhouders Nokia akkoord met overname Microsoft

Zojuist is bekend geworden dat de aandeelhouders van Nokia instemmen met de overname door Microsoft. 99.7 Procent van de aandeelhouders die hebben meegedaan aan de stemming waren het eens met de overname. Als de overname door gaat zal Microsoft 7.2 miljard dollar betalen voor de apparaten-divisie van Finse fabrikant.

Begin september werd bekend dat softwaregigant Microsoft interesse had in een overname op het Finse Nokia. De twee bedrijven waren al sinds de Mobile World Congress afgelopen februari in gesprek en Microsoft gaf aan bereid te zijn om 7.2 miljard dollar voor de apparaten-tak van Nokia neer te leggen.

Vandaag was het aan de aandeelhouders van Nokia om te beslissen over de overname. Alhoewel een aantal aandeelhouders aangaven dat zij het jammer vonden dat de oude Finse marktleider in Amerikaanse handen zou komen te vallen was de overweldigende meerderheid van de aandeelhouders het eens met de overname. Slechts 0.3 procent van de reagerende aandeelhouders was het niet eens met de overname. Alle aandeelhouders die hebben gereageerd hebben samen zo’n 80% van de aandelen van Nokia in handen.

Als de overname door gaat zal voormalig Nokia CEO Stephen Elop terugkeren naar Microsoft, waar hij voor de transfer naar Nokia werkzaam was als hoofd van de Office-tak. Na de aankondiging van de overname is Elop afgetreden als CEO bij Nokia om belangenverstrengeling te voorkomen. Momenteel is Stephen Elop één van de kandidaten om Steve Ballmer op te volgen als CEO van het gehele bedrijf. Ballmer kondigde afgelopen afgelopen augustus aan binnen een jaar af te treden bij Microsoft.

Aandeelhouders Nokia akkoord met overname Microsoft elop ballmer 600x335 

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters