Aandeelhouders Nokia geen voorstander van exclusiviteit Windows Phone

In een gesprek met aandeelhouders van Nokia kreeg CEO Stephen Elop het niet makkelijk. De aandeelhouders zijn duidelijk geen fan van de focus op Windows Phone en willen dat de Finse fabrikant ook toestellen met andere besturingssystemen gaat ontwikkelen.

Een aandeelhouder beweerde zelfs dat Nokia “de weg naar de verdoemenis” volgt als Windows Phone het enige besturingssysteem voor toestellen van de fabrikant blijft. Nokia CEO Stephen Elop heeft nog steeds vertrouwen in het pad dat Nokia volgt, “Het is heel duidelijk dat in de oorlog van besturingssystemen we hebben gekozen voor Windows Phone, en met onze Lumia-reeks kunnen we de concurrentie met Samsung en Android aan”, aldus Elop.

Juha Varis, senior portfolio manager bij holding Danske Capital die aandeelhouder is van Nokia, beweert dat Elop koppig is. “Hij staat voor gesloten deuren, er zijn geen nieuwe ideeën meer. Hun lot is helemaal afhankelijk van Windows Phone”.

Nokia publiceerde vorige maand de financiële resultaten van het eerste kwartaal van dit jaar. Er werd een verlies geboekt van 150 miljoen euro, zo liet de fabrikant weten. Het bedrijf verkocht in het eerste kwartaal 28 procent minder toestellen dan tijdens dezelfde periode vorig jaar.

“Hij staat voor gesloten deuren, er zijn geen nieuwe ideeën meer.”

Aandeelhouders Nokia geen voorstander van exclusiviteit Windows Phone elop 

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. L.camestrale67 -

    stephen elop zal in de geschiedenisboeken komen te staan als de man die nokia naar de afgrond heeft geholpen,na 21 jaar nokia telefoons stap ik over naar H.T.C.vaarwel nokia

  2. Danijel -

    2013, make or brake jaar lijkt me dan.. Ik dacht dat 2012 dat al ging worden, maar ze weten het nog langer uit te zingen..

  3. Markx1 -

    hij heeft net zo`n rotkop al prins albert van belgie, niet te vertrouwen en zelf zijn zakken vullen.. En niet alleen Nokia gaat naar de verdommenis.. MS zelf glijd in de pc markt ook lekker af met die achterlijke metro ui. Ben een android freak, maar zie graag concurentie.. ios is ook goed en windows phone ook.. maar ze moeten heel de interface eens onderhanden nemen bij ms. Het moet wat gelikter worden, en in de market bijvoorbeeld geen zwarte achtergrond.. knap hier persoonlijk zo op af.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters