Aandeelhouders Nokia geen voorstander van exclusiviteit Windows Phone

In een gesprek met aandeelhouders van Nokia kreeg CEO Stephen Elop het niet makkelijk. De aandeelhouders zijn duidelijk geen fan van de focus op Windows Phone en willen dat de Finse fabrikant ook toestellen met andere besturingssystemen gaat ontwikkelen.

Een aandeelhouder beweerde zelfs dat Nokia “de weg naar de verdoemenis” volgt als Windows Phone het enige besturingssysteem voor toestellen van de fabrikant blijft. Nokia CEO Stephen Elop heeft nog steeds vertrouwen in het pad dat Nokia volgt, “Het is heel duidelijk dat in de oorlog van besturingssystemen we hebben gekozen voor Windows Phone, en met onze Lumia-reeks kunnen we de concurrentie met Samsung en Android aan”, aldus Elop.

Juha Varis, senior portfolio manager bij holding Danske Capital die aandeelhouder is van Nokia, beweert dat Elop koppig is. “Hij staat voor gesloten deuren, er zijn geen nieuwe ideeën meer. Hun lot is helemaal afhankelijk van Windows Phone”.

Nokia publiceerde vorige maand de financiële resultaten van het eerste kwartaal van dit jaar. Er werd een verlies geboekt van 150 miljoen euro, zo liet de fabrikant weten. Het bedrijf verkocht in het eerste kwartaal 28 procent minder toestellen dan tijdens dezelfde periode vorig jaar.

“Hij staat voor gesloten deuren, er zijn geen nieuwe ideeën meer.”

Aandeelhouders Nokia geen voorstander van exclusiviteit Windows Phone elop 

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. L.camestrale67 -

    stephen elop zal in de geschiedenisboeken komen te staan als de man die nokia naar de afgrond heeft geholpen,na 21 jaar nokia telefoons stap ik over naar H.T.C.vaarwel nokia

  2. Danijel -

    2013, make or brake jaar lijkt me dan.. Ik dacht dat 2012 dat al ging worden, maar ze weten het nog langer uit te zingen..

  3. Markx1 -

    hij heeft net zo`n rotkop al prins albert van belgie, niet te vertrouwen en zelf zijn zakken vullen.. En niet alleen Nokia gaat naar de verdommenis.. MS zelf glijd in de pc markt ook lekker af met die achterlijke metro ui. Ben een android freak, maar zie graag concurentie.. ios is ook goed en windows phone ook.. maar ze moeten heel de interface eens onderhanden nemen bij ms. Het moet wat gelikter worden, en in de market bijvoorbeeld geen zwarte achtergrond.. knap hier persoonlijk zo op af.

Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

BlackBerry Krypton

Eindelijk eerste beelden BlackBerry Krypton gelekt lees verder

Heeft Apple de oplossing voor smartphoneverslaving gevonden? lees verder

The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

iPhone X

Toch maar de iPhone 8? We hebben slecht nieuws over de iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters