Aandelen Apple stijgen na lancering Samsung Galaxy S4

De aandelenkoers van Apple is met bijna 2,6 procent gestegen na de lancering van de Galaxy S4 van Samsung. De aandeelhouders van Apple verwachten blijkbaar weinig concurrentie van dit toestel voor de iPhone.

Samsung Galaxy S4 hands-on

Samsung aan de andere kant heeft zeer hoge verwachtingen van het nieuwe vlaggenschip. Dat moet zeker honderd miljoen keer worden verkocht, in tien maanden tijd. Er moeten dus maandelijks tien miljoen Galaxy S4’s over de toonbanken worden geschoven. Aangezien er deals zijn met 155 providers wereldwijd zullen er ongetwijfeld tientallen miljoenen van worden verkocht. De S III, zo is eerder bekendgemaakt, ging tot nu toe in elf maanden tijd vijftig miljoen keer over de toonbank.

De aandeelhouders van Apple worden al maandenlang geplaagd door koersdalingen. Nadat een historisch hoge koers werd bereikt net voor de lancering van de iPhone 5, daalde het daarna weer flink. Maar sinds de lancering van de S4 gaat de koers van Apple weer omhoog. Blijkbaar vermoeden de speculanten dat de S4 de iPhone weinig concurrentie zal aandoen. Het ontwerp van de S4 verschilt vrij weinig van de SIII; de presentatie van een revolutionaire nieuwe smartphone is tot opluchting van de Apple-aandeelhouders uitgebleven.

Update:

Terwijl de aandelen van Apple met ongeveer 2,5 procent zijn gestegen, zijn na de lancering van de Galaxy S4 de aandelen van Samsung juist ongeveer 2,5 procent gedaald.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. CredoD -

  Ik ben zelf ook redelijk teleurgesteld met de S4, de nieuwe features komen toch naar de S3 welk nut heeft dit toestel dan nog vraag ik mij af …

 2. hanszw -

  Qua uiterlijk is het als 2 druppels water de Galaxy Note 2, op het scherm na heeft die ook ongeveer dezelfde specificaties dus inderdaad niks spectaculair, behalve de prijs dan. Die is waarschijnlijk inclusief proceskosten.

 3. ger adriaans -

  Jammer genoeg geen spectaculair toestel. Ik heb alle Galaxy toestellen gehad maar de S4 sla ik persoonlijk over. Misschien wordt het de Note 3 of anders de Nexus 5, we zullen wel zien.

   1. Eddddd -

    En vergeet niet, voor het geld kun je ook een iPhone kopen. Dan heb je tenminste een telefoon die erg fraai is, met veel aandacht voor design, materiaal en bouw. Dat mag je immers wel verwachten voor zoveel geld. Die nieuwe HTC is wat dat betreft een beter aanbod dan de Samsung, mocht je per se een Android toestel willen.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters