Aandelen HP kelderen: tablets en smartphones maken printers en PC's overbodig

De aandelen van HP zijn op de beurs van New York zes procent gedaald, nadat een analist van het gezaghebbende Jefferies & Co vaststelde dat tablets en smartphones de PC- en printerbusiness van HP flink zal raken.

Aandelen HP kelderen: tablets en smartphones maken printers en PC's overbodig hp logo

Peter Misek van Jefferies & Co heeft gezegd dat de iPad en andere tablets de printers van HP in toenemende mate overbodig maken, net als de PC’s. De PC-fabrikanten hebben nog hoop dat de markt weer aantrekt als Microsoft met Windows 8 op de markt komt, maar omdat dit besturingssysteem ook geschikt is voor tablets, denkt Misek dat Windows 8 de PC-markt juist ‘kannibaliseert’.

Smartphones en tablets zijn nu ook zo algemeen geworden dat er steeds minder wordt geprint, en dat is een tegenvaller voor de HP-printers. Een andere tegenvaller is de economische crisis in Europa, waardoor ook hier minder HP-producten worden verkocht.

HP heeft vorig jaar al zijn mobiele aspiraties laten varen door zowel de smartphone- als tablet-afdelingen af te schaffen en het met Palm overgenomen besturingssysteem WebOS opensource te verklaren en niet langer te ondersteunen met eigen apparatuur. HP staat een gigantische ontslagronde te wachten, waarbij 27.000 van de 350.000 werknemers dienen te vertrekken voor oktober 2014.

Bron: The New York Times

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters