Aandelen Nokia springen omhoog na nieuws over uitverkoop nieuwe Lumia's

Sinds de berichten dat de nieuwe Lumia 920- en Lumia 820-smartphones in diverse landen zijn uitverkocht, is het aandeel Nokia na lang kwakkelen weer flink aan het stijgen. Met bijna acht procent, wat voor het eerst sinds maanden weer eens goed nieuws is voor de Finse mobieltjesmaker.

Nokia Lumia 920 hands-on

De lancering van de nieuwe Windows Phone 8-toestellen lijkt op een succes uit te draaien, althans, vanuit het perspectief van beleggers. Op Europese beurzen ging het aandeel dan ook flink omhoog.

In procenten lijkt dat overigens heel wat, in centen valt het erg mee. De prijs van een aandeel Nokia kwam gisteren uit op 2,30 euro. En dat is nog steeds maar de helft van het aandeel Nokia begin dit jaar.

Toch is het een flinke opsteker voor Nokia, dat nu de stijgende lijn weer te pakken lijkt te hebben als gevolg van de goede verkoop van de nieuwe Windows Phone 8-telefoons. Sommigen denken dat de beleggers onder de indruk waren van een posting van Nokia op zijn Duitse Facebookpagina, waarop het bedrijf trots meldt dat er in het hele land geen enkele Lumia 920 meer te krijgen is. De voorraden worden zo snel mogelijk weer aangevuld, beloofde het bedrijf. Er werd niet bij verteld hoeveel Lumi 920’s er eigenlijk aanvankelijk in de winkels zijn gelegd.

In de VS zijn alleen de kleurige modellen van Nokia populair. De witte en zwarte telefoons zijn nog volop verkrijgbaar, maar de rode, gele en blauwe toestellen zijn uitverkocht.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters