Aandelen RIM schieten omhoog na aantrekken externe adviseur

Het aandeel van fabrikant RIM is omhoog geschoten nadat geruchten de ronde deden dat RIM een externe adviseur in de arm heeft genomen om verschillende scenario’s voor de toekomst van het bedrijf uit te werken.

Het nieuws is afkomstig van Fox News dat vernomen heeft dat RIM zakenbank Goldman Sachs in de arm heeft genomen om haar toekomst uit te stippelen. Goldman Sachs is een bekende bank in Amerika die veel grote bedrijven ondersteunt in hun strategie en in overnametrajecten. Investeerders hopen dat de bank tot de conclusie zal komen dat het bedrijf zichzelf beter kan verkopen. Vervolgens zal de bank dat proces begeleiden om zo mogelijk kopers te zoeken voor RIM, aldus Fox News.

RIM zou eerder zelf tegen een overname zijn van het bedrijf. De fabrikant wil graag haar eigen probleem oplossen, hoewel de prestaties van het bedrijf achter blijven bij de verwachtingen. Onduidelijk is nog precies waarvoor Goldman Sachs is ingehuurd. Het zou gaan om verschillende strategische beslissingen die RIM zou willen doorrekenen met de bank en dus eventueel een overname. Analisten verwachten geen overname van RIM omdat de prestaties en de financiƫle huishouding van RIM voor veel fabrikanten niet interessant zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters