Aandelen RIM schieten omhoog na aantrekken externe adviseur

Het aandeel van fabrikant RIM is omhoog geschoten nadat geruchten de ronde deden dat RIM een externe adviseur in de arm heeft genomen om verschillende scenario’s voor de toekomst van het bedrijf uit te werken.

Het nieuws is afkomstig van Fox News dat vernomen heeft dat RIM zakenbank Goldman Sachs in de arm heeft genomen om haar toekomst uit te stippelen. Goldman Sachs is een bekende bank in Amerika die veel grote bedrijven ondersteunt in hun strategie en in overnametrajecten. Investeerders hopen dat de bank tot de conclusie zal komen dat het bedrijf zichzelf beter kan verkopen. Vervolgens zal de bank dat proces begeleiden om zo mogelijk kopers te zoeken voor RIM, aldus Fox News.

RIM zou eerder zelf tegen een overname zijn van het bedrijf. De fabrikant wil graag haar eigen probleem oplossen, hoewel de prestaties van het bedrijf achter blijven bij de verwachtingen. Onduidelijk is nog precies waarvoor Goldman Sachs is ingehuurd. Het zou gaan om verschillende strategische beslissingen die RIM zou willen doorrekenen met de bank en dus eventueel een overname. Analisten verwachten geen overname van RIM omdat de prestaties en de financiële huishouding van RIM voor veel fabrikanten niet interessant zou zijn.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters