'Aangepaste variant Transformer Prime heeft 1080p scherm en nieuw design' – Update

Asus zal nog voor de zomer een nieuwe variant van de Transformer Prime gaan introduceren. De nieuwe variant heeft een nieuw design dat het GPS probleem moet oplossen en daarnaast een touchscreen met een resolutie van 1920×1080 pixels.

Website The Verge had een artikel gepubliceerd over de update van de Transformer Prime, maar heeft deze inmiddels weer offline gehaald. Vermoedelijk heeft de site perongeluk een embargo verbroken over dit nieuws aangezien het te vroeg online stond. Desondanks heeft een andere website de tekst uit het artikel op tijd gekopieerd waardoor de informatie alsnog naar buiten is gekomen.

In de post viel te lezen dat Asus nog in de eerste helft van 2012 een nieuwe variant van de Prime zal gaan uitbrengen met rugnummer TF700T. Dit nieuwe model zal een stukje duurder zijn dan de huidige, in Amerika ongeveer 100 dollar meer. Maar daarvoor krijgt men wel een opnieuw ontworpen tablet die geen last heeft meer van GPS-problemen. De huidige bouw van de Transformer Prime zorgt ervoor dat het aluminium van de achterkant aan de tablet het GPS-signaal dermate stoort dat het onbruikbaar is voor navigatie. Het nieuwe model heeft een andere achterkant mee gekregen waardoor de GPS weer normaal moet werken.

Een andere opmerkelijke verbetering zal het touchscreen worden. De resolutie wordt flink opgekrikt naar 1080p, oftewel 1920×1080 pixels. Volgens The Verge zal het SuperIPS+-paneel nog steeds in de TF700T aanwezig zijn. Daarnaast is de camera aan de voorkant voorzien van 2-megapixels in plaats van 1.2-megapixels bij de huidige Prime. De overige specificaties zijn nog het zelfde. De Nvidia Tegra 3-processor zal haar werk in de tablet blijven doen en ook de 32GB aan intern geheugen en de 1GB aan RAM zullen gewoon nog aanwezig zijn.

Asus Nederland kon nog niets melden over deze nieuwe tablet. Woordvoerder Douwe Klomp wist nog niets over een persbericht over een vernieuwde Prime. Asus zal naar verwachting later vandaag de update van haar tablet bekend gaan maken tijdens de CES-beurs in Amerika.

Update op 9/1/2012 om 18:35 uur:

Asus heeft inmiddels de nieuwe Prime officieel gemaakt. De nieuwe Transformer zal niet de huidige gaan vervangen, maar zal als een duurdere variant gepositioneerd gaan worden. De tablet zal inderdaad 100 dollar meer gaan kosten dan de huidige twee varianten. Daarnaast krijgt het scherm geen 1920×1080 pixels, maar 1920×1200 pixels. De overige specificaties zijn gelijk gebleven zoals The Verge eerder wist te melden. Asus Nederland heeft nog geen persbericht vrijgegeven maar de tablet zal in Q2 de verkoop in gaan.

Asus Transformer Prime T700

 

Bron: Intomobile

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters