Aanklacht van de Europese Commissie tegen Google wordt verscherpt

Wetgevers van de Europese Commissie scherpen de aanklachten tegen Google aan. Hoewel de EU commentaar op de aanscherping weigert, lees je hier informatie over de rechtszaak.

Alpha aanklacht geschiedenis

Dit verhaal begint bij de Europese Commissie die Alphabet, een dochterbedrijf van Google, aanklaagt in april 2015 met betrekking op de ‘shopping’ dienst. Aldus de Europese Commissie gebruikt Google haar dominantie en controle over zoekopdrachten om shopping gunstiger uit te laten komen in zoekresultaten. Dit is niet de eerste keer dat Google door de Europese Commissie wordt aangeklaagd wegens machtsmisbruik. Een vergelijkbare zaak met betrekking tot Android vond plaats in maart. Vermoedelijk zal Google in de komende maanden reactie geven op de aanklacht tegen Android.

Verloop rechtszaak

Nu de Europese Commissie besloten heeft haar aanklacht te verscherpen, kan er voor gekozen worden extra verdiepend onderzoek te laten uitvoeren. De commissie heeft aan concurrenten van Google gevraagd of vertrouwelijke informatie openbaar mag worden gesteld, zodat het gebruikt kan worden bij de rechtszaak. Door de aanklacht aan te scherpen, kan de Europese Commissie voorkomen dat Google onrechtvaardig met andere diensten omgaat. Zo wordt verwacht dat de Commissie ook een aanklacht zal toevoegen over Googles advertentieservice, waar het bedrijf tevens een machtige positie heeft. Welke aanklachten verscherpt worden, is momenteel nog niet bevestigd door woordvoerders van de Europese Commissie.

Volgens een artikel van de WallStreetJournal zijn Googles concurrenten ontevreden met de verscherping van de aanklachten; zij hadden liever gehad dat de Europese Commissie dreigender tegenover Google zou zijn. Vanwege de uitbreiding van de aanklachten zal deze rechtszaak vermoedelijk nog lang duren, aangezien de beide partijen tijd nodig hebben om op elkaars uitspraken te reageren.

Bron: WallStreetJournal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters