‘Aankondigingsdatum Huawei Mate 9 bekend’

huawei-mate-9De aankondigingsdatum van de Huawei Mate 9 lijkt bekend. De Chinese telefoonproducent heeft vrijgegeven dat het een nieuw vlaggenschip op 3 november aankondigt. De aankondiging vindt om 2 uur plaats in het Duitse München.

Daarmee houdt Huawei wel een kleine slag om de arm, want het zegt niet expliciet dat het om de Mate 9 gaat. Dat lijkt echter wel het meest waarschijnlijke. Huawei kondigde de Mate 8 vorig jaar namelijk ook in november aan. Toch zou het ook kunnen dat het Chinese bedrijf een Nexus 7-tablet gaat aankondigen. Geruchten daarover doen al langer de ronde.

Specificaties Huawei Mate 9

De vermeende specificaties van de Huawei Mate 9 zijn best indrukwekkend te noemen. De telefoon beschikt waarschijnlijk over de Kirin 960-processor. Deze bevat acht kernen, die op maximaal 2,8 GHz geklokt zijn. Wel zou de chipset op 16 nm gebakken zijn, waar de meeste fabrikanten hun nieuwste processors op 10 nm bakken.

6 GB aan werkgeheugen moet de achtkernige Kirin-chipset gaan ondersteunen. De opslagruimte op de telefoon zou 64 GB zijn. Of dit ook uitbreidbaar is, is nog niet bekend. Wel krijgt de Mate 9 waarschijnlijk een 20-megapixel dubbele achtercamera die gemaakt zijn door Leica. Een soortgelijke achtercamera vinden we in de Huawei P9. Het beeldscherm van de Mate 9 zou 5,9 inch groot zijn en de smartphone zou uit de doos draaien op Android 7.0 Nougat.

Beschikbaarheid

Het lijkt erop dat de telefoon begin december de verkoop ingaat. Over Europese beschikbaarheid is nog niets officieels bekend, maar het lijkt erop dat de telefoon ook naar het Westen komt. Ook een aantal Europese websites hebben de uitnodiging voor de aankondiging van Huaweis nieuwe vlaggenschip namelijk ontvangen. Over de prijs van de Mate 9 is nog niets bekend.

Bron: Pocket-Lint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. mark -

    Vindt het raar dat je er gezegd wordt: ‘ Wel zou de chipset op 16 nm gebakken zijn, waar de meeste fabrikanten hun nieuwste processors op 10 nm bakken.’ de productie van die chips begint pas eind 2016. Dan moet de telefoonfabrikant er nog mee aan de slag voordat het op de markt komt. De eerste chips worden rond december en januari verwacht. Als ik me niet vergis.

Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy Note 8 concept

Details opgedoken: zoveel gaat de Samsung Galaxy Note 8 kosten in Europa lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

Google Pixel 2

Zou de Pixel 2 er zo uit gaan zien? lees verder

iPhone 8 iPhone 7 Plus

Video en foto’s tonen iPhone 8 naast iPhone 7 Plus lees verder

OnePlus 5

Videobyte: kan de OnePlus 5 tegen krassen, vuur en druk? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters