‘Aankondigingsdatum Huawei Mate 9 bekend’

huawei-mate-9De aankondigingsdatum van de Huawei Mate 9 lijkt bekend. De Chinese telefoonproducent heeft vrijgegeven dat het een nieuw vlaggenschip op 3 november aankondigt. De aankondiging vindt om 2 uur plaats in het Duitse München.

Daarmee houdt Huawei wel een kleine slag om de arm, want het zegt niet expliciet dat het om de Mate 9 gaat. Dat lijkt echter wel het meest waarschijnlijke. Huawei kondigde de Mate 8 vorig jaar namelijk ook in november aan. Toch zou het ook kunnen dat het Chinese bedrijf een Nexus 7-tablet gaat aankondigen. Geruchten daarover doen al langer de ronde.

Specificaties Huawei Mate 9

De vermeende specificaties van de Huawei Mate 9 zijn best indrukwekkend te noemen. De telefoon beschikt waarschijnlijk over de Kirin 960-processor. Deze bevat acht kernen, die op maximaal 2,8 GHz geklokt zijn. Wel zou de chipset op 16 nm gebakken zijn, waar de meeste fabrikanten hun nieuwste processors op 10 nm bakken.

6 GB aan werkgeheugen moet de achtkernige Kirin-chipset gaan ondersteunen. De opslagruimte op de telefoon zou 64 GB zijn. Of dit ook uitbreidbaar is, is nog niet bekend. Wel krijgt de Mate 9 waarschijnlijk een 20-megapixel dubbele achtercamera die gemaakt zijn door Leica. Een soortgelijke achtercamera vinden we in de Huawei P9. Het beeldscherm van de Mate 9 zou 5,9 inch groot zijn en de smartphone zou uit de doos draaien op Android 7.0 Nougat.

Beschikbaarheid

Het lijkt erop dat de telefoon begin december de verkoop ingaat. Over Europese beschikbaarheid is nog niets officieels bekend, maar het lijkt erop dat de telefoon ook naar het Westen komt. Ook een aantal Europese websites hebben de uitnodiging voor de aankondiging van Huaweis nieuwe vlaggenschip namelijk ontvangen. Over de prijs van de Mate 9 is nog niets bekend.

Bron: Pocket-Lint

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters