‘Aanpassing in programmeer-app hint op grotere iPhone’

Er zijn opnieuw aanwijzingen die er op duiden dat Apple inderdaad werkt aan een grotere iPhone. Een aanpassing aan programmeer-app Xcode hint daar in ieder geval op.

‘Aanpassing in programmeer-app hint op grotere iPhone’ xcode

Xcode is een programma die door ontwikkelaars gebruikt wordt om applicaties voor Apple’s App Store te maken. Uit een nieuwe betaversie van Xcode kan worden opgemaakt dat Apple werkt aan grotere iPhone- en iPad-toestellen.

Nu doen die geruchten al langer de ronde. Wel is dit opnieuw een concrete aanwijzing die de geruchten nog meer kracht bijzetten. Als Apple grotere toestellen wil maken, moeten applicatieontwikkelaars hun applicaties aanpassen aan de grotere schermen.

In de nieuwe betaversie van Xcode zit een emulator zodat de applicatie getest kan worden voor ‘ie de deur uitgaat. Voorheen lagen de formaten in Xcode vast: nu is dat niet langer het geval, schrijft Cult of Mac.

Natuurlijk is dit geen bewijs dat Apple inderdaad werkt aan grotere iPhones en iPads. De timing blijft natuurlijk wel interessant. Volgens bovengenoemde website krijgt de nieuwe iPhone een beeldresolutie van 1740×960 pixels. Een aardig verschil met de huidige 1136×640 pixels.

Geruchten over een grotere iPhone worden steeds hardnekkiger. Er zouden zelfs twee varianten komen: een 4,7 inch-variant en een 5,5 inch-variant. Laatstgenoemde zou de iPhone Air worden, een extreem dunne smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Smartphone freak -

  Hahaha nog steeds geen FULL hd, en dan nog steeds €800,- of €900,- voor een toestel vragen? Ik heb nooit wat gehad met Apple, dikke geldklopperij! Sukkels!

  1. Sander Maassen -

   Ja want dat verschil ga je ook echt makkelijk zien? Voor een afmeting als de 4.7 maakt dit echt aller wat uit, het voordeel hiervan is het schalen van de apps, zodat alles apps nog blijven werken en niet compatibel zijn met een paar toestellen. Iets wat sommige Android apps wel hebben

   1. Quasimodo -

    Dat ligt meer aan de ontwikkelaar van de app dan aan Android. Uiteraard kan Android op alle mogelijke hardware schalen maar dan moet de app het wel ondersteunen. Deze problemen heb je evengoed bij iOS. Apps moeten ook speciaal voor iPhone of iPad met verschillende resoluties worden aangepast. Plaatjes voor de iPhone-resolutie zien er niet uit op de iPad. Dit krijg je opnieuw bij de wijziging naar de hogere iPhone resolutie. Al met al spelen bij iOS steeds meer dezelfde problemen.

    Neemt niet weg dat FHD al 2 telefoon generaties de standaard is in android-land en dit jaar de vlaggenschepen met QHD uitgerust gaan worden. Apple's schermen blijven daar behoorlijk achter ondanks het retina-gebrabbel.
    Ondertussen worden ze door midrange Android toestellen ingehaald die de helft kosten, betere schermen hebben, meer geheugen en betere accu duur.. Vergeet niet dat het nog wel even duurt voor de iPhone 6 uit gaat komen en de ontwikkelingen niet stilstaan.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters