‘Aanpassing in programmeer-app hint op grotere iPhone’

Er zijn opnieuw aanwijzingen die er op duiden dat Apple inderdaad werkt aan een grotere iPhone. Een aanpassing aan programmeer-app Xcode hint daar in ieder geval op.

‘Aanpassing in programmeer-app hint op grotere iPhone’ xcode

Xcode is een programma die door ontwikkelaars gebruikt wordt om applicaties voor Apple’s App Store te maken. Uit een nieuwe betaversie van Xcode kan worden opgemaakt dat Apple werkt aan grotere iPhone- en iPad-toestellen.

Nu doen die geruchten al langer de ronde. Wel is dit opnieuw een concrete aanwijzing die de geruchten nog meer kracht bijzetten. Als Apple grotere toestellen wil maken, moeten applicatieontwikkelaars hun applicaties aanpassen aan de grotere schermen.

In de nieuwe betaversie van Xcode zit een emulator zodat de applicatie getest kan worden voor ‘ie de deur uitgaat. Voorheen lagen de formaten in Xcode vast: nu is dat niet langer het geval, schrijft Cult of Mac.

Natuurlijk is dit geen bewijs dat Apple inderdaad werkt aan grotere iPhones en iPads. De timing blijft natuurlijk wel interessant. Volgens bovengenoemde website krijgt de nieuwe iPhone een beeldresolutie van 1740×960 pixels. Een aardig verschil met de huidige 1136×640 pixels.

Geruchten over een grotere iPhone worden steeds hardnekkiger. Er zouden zelfs twee varianten komen: een 4,7 inch-variant en een 5,5 inch-variant. Laatstgenoemde zou de iPhone Air worden, een extreem dunne smartphone.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters