Bevestigd: Het aanschaffen van een Huawei P10 is een loterij

Enkele dagen geleden gingen de geruchten rond dat Huawei mogelijk verschillende RAM-modulen in de Huawei P10 heeft gestopt. Ook zou het opslaggeheugen in snelheid variëren. Inmiddels heeft de Chinese fabrikant deze geruchten rondom de P10 bevestigd.

Huawei P10

De Huawei P10 is enkele weken geleden gelanceerd in Europa en is het nieuwste toestel van Huawei. Het toestel beschikt over de Kirin 960-processor. Dit is een achtkernige processor geklokt op maximaal 2,4GHz. Verder heeft de smartphone 4GB aan RAM, twee camera’s op de achterkant, en 64GB aan opslaggeheugen. Naast de Huawei P10 zijn er nog twee andere varianten; de P10 Plus en de P10 lite.

Huawei P10 design

Verschil in snelheid

Zoals eerder vermeld in een ander artikel zou de Huawei P10 qua werkgeheugen en opslaggeheugen per telefoon verschillen. Het was bij aanschaf van een P10 niet duidelijk of je een model kreeg met LPDDR3 of LPDDR4 werkgeheugen. Ook het opslaggeheugen was variërend. Sommige gebruikers meldden namelijk dat ze een variant hebben ontvangen met de eMMC 5.1-opslagtechnologie. Dit is een relatief oude technologie en is ook een stukje trager dan zijn vervanger, UFS 2.0 en 2.1.

Ook de laatste twee waren aan te treffen in de Huawei P10. Zo waren er in totaal dus zes verschillende mogelijkheden die je kunt ontvangen bij het aanschaffen van een Huawei P10. Het minst snelle zal de eMMC 5.1 in combinatie met LPDDR3-geheugen zijn, terwijl het snelste de UFS 2.1 versie is met LPDDR4 als werkgeheugen.

Huawei P10 design

Tot korte tijd geleden heeft de Chinese fabrikant niets laten weten. Daar is echter verandering in gekomen. Zonder dat het bedrijf op details in gaat, bevestigt het wel dat het bedrijf geen lange wachtrijen wilde bij de verkoop met de P10.

Huawei wil dat elke consument het toestel die hij wil, in dit geval de P10, zo snel mogelijk in handen krijgt. Hierdoor heeft het bedrijf gekozen voor verschillende leveranciers. Het verschil in snelheid van het werk- en opslaggeheugen is volledig willekeurig en ook de tijd wanneer het wordt geleverd heeft er niets mee te maken.

De volledige verklaring kun je hier vinden.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Taalnazi -

  Godsklere, elke keer maar weer die spel- en taalfouten.
  1. ‘Nog twee andere varianten’? Nee! Nog twee varianten!
  2. ‘Zo waren’? Nee! Zo zijn!
  3. ‘Tot korte tijd geleden’? Nee! ‘Tot voor kort’ of ‘tot een tijd geleden’.
  3. ‘Huawei wilt’ en ‘die hij wilt’? Nee! Huawei WIL!
  4. ‘Hierdoor’? Nee! Daarom!
  Really guys? Ik kan zo nog wel even doorgaan. Come on….

 2. hansz -

  Ja natuurlijk, het is goed voor jou dat wij dit doen……………Lijkt er een beetje op dat ze in China echt denken dat we hier achterlijk zijn.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters