Aantal tabletbezitters Nederland groeit niet meer

Het marktaandeel van tablets lijkt in Nederland zijn plafond te hebben bereikt. De groei van het aantal tabletbezitters is namelijk blijven steken op 56 procent van de Nederlanders.

Acer kondigt meerdere nieuwe tablets aan asus memo pad8me581cl
MeMO Pad 8

7,4 miljoen Nederlanders hebben de beschikking tot een tablet, meldt GFK. Onder 65+’ers neemt het tabletbezit nog wel toe. Met 52 procent heeft iets meer dan de helft van de pensionado’s een tablet. De algemene groei van tablets in Nederland is dus tot een halt gekomen. Vorig jaar groeide de tabletmarkt tussen juni en december nog met tien procent.

Ook het aantal mensen dat een smartphone heeft, is niet gegroeid. Zeventig procent van de Nederlanders, goed voor 9 miljoen mensen, beschikken momenteel over een smartphone. Dat is hetzelfde als eind 2013.

Het is geen verrassing dat vooral onder jongeren Instagram en Snapchat populair zijn. Facebook blijft de boventoon voeren: 87 procent van de jongeren heeft hierop een account waar actief gebruik van wordt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    Ik begrijp deze stagnatie helemaal.
    Ondanks dat we thuis 2 tablets hebben, heb ik er maar zelden eentje in de hand. Mijn telefoon doet het gewoon allemaal net zo goed en makkelijk. Wil ik meer dan pak ik liever mijn laptop.

    1. Danijel -

      Ik heb precies het zelfde. Ik gebruik mijn tablet enkel en alleen in het vliegtuig en sporadisch op de wc als mijn telefoon op de lader zit. En ander is mn telefoon voldoende.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters