‘Aantal verkochte wearables stijgt dit jaar met 173 procent’

De wearable neemt dit jaar flink in populariteit toe. Vorig jaar werden er wereldwijd in totaal 26,4 miljoen draagbare apparaten verscheept, dit jaar zijn dat er waarschijnlijk meer dan 72 miljoen. Een stijging van 173,3 procent.

Cijfers IDC Wearables

Dit meldt marktonderzoeker IDC, dat het fenomeen ‘wearable’ onderverdeelt in twee categorieën. Basic wearables zijn slimme polsbandjes, zoals de Sony TalkBand. Smart wearables zijn smartwatches, zoals de Apple Watch. De eenvoudige wearable is voorlopig populairder dan de slimmere wearable.

Zo werden er vorig jaar al 22,1 miljoen ‘basic wearables’ verkocht, en zijn dat er dit jaar waarschijnlijk 39 miljoen. In 2014 zijn er maar 4,2 miljoen ‘smart wearables’ over de toonbank gegaan, maar dat zijn er dit jaar wel al 33,1 miljoen. Druk je dit uit in procenten, dan is het aantal verkochte ‘basic wearables’ dit jaar gestegen met 76 procent. De ‘slimme wearable’ kent een ongekende stijging van 683 procent. Het is de verwachting dat de slimmere wearable volgend jaar al de overhand heeft, dankzij de Apple Watch en de mogelijke komst van de Microsoft Hololens.

Het is de verwachting dat er in 2019 66,3 miljoen exemplaren van de eenvoudige slimme polsbandjes worden verkocht en dat er 89,4 miljoen geavanceerde slimme polsbandjes worden verkocht. Op dit moment doen volgens IDC vooral fabrikanten als Fitbit en Xiaomi het goed met slimme polsbandjes van onder de 100 euro.

Maar, zo benadrukt IDC, de smartwatch is in opkomst. “Android Wear, Tizen en WatchOS krijgen steeds betere user interfaces, gebruikerservaringen en betere apps. Hierdoor verwacht men meer van de mogelijkheden van een smartwatch. Elk platform wil daarnaast de beste in zijn klasse worden. We zijn er niet, maar een goed fundament voor wat er komen gaat wordt nu gelegd”, aldus Ramon Llamas, de onderzoeksmanager bij IDC van de afdeling Wearables.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters