‘Aantal verkochte wearables stijgt dit jaar met 173 procent’

De wearable neemt dit jaar flink in populariteit toe. Vorig jaar werden er wereldwijd in totaal 26,4 miljoen draagbare apparaten verscheept, dit jaar zijn dat er waarschijnlijk meer dan 72 miljoen. Een stijging van 173,3 procent.

Cijfers IDC Wearables

Dit meldt marktonderzoeker IDC, dat het fenomeen ‘wearable’ onderverdeelt in twee categorieën. Basic wearables zijn slimme polsbandjes, zoals de Sony TalkBand. Smart wearables zijn smartwatches, zoals de Apple Watch. De eenvoudige wearable is voorlopig populairder dan de slimmere wearable.

Zo werden er vorig jaar al 22,1 miljoen ‘basic wearables’ verkocht, en zijn dat er dit jaar waarschijnlijk 39 miljoen. In 2014 zijn er maar 4,2 miljoen ‘smart wearables’ over de toonbank gegaan, maar dat zijn er dit jaar wel al 33,1 miljoen. Druk je dit uit in procenten, dan is het aantal verkochte ‘basic wearables’ dit jaar gestegen met 76 procent. De ‘slimme wearable’ kent een ongekende stijging van 683 procent. Het is de verwachting dat de slimmere wearable volgend jaar al de overhand heeft, dankzij de Apple Watch en de mogelijke komst van de Microsoft Hololens.

Het is de verwachting dat er in 2019 66,3 miljoen exemplaren van de eenvoudige slimme polsbandjes worden verkocht en dat er 89,4 miljoen geavanceerde slimme polsbandjes worden verkocht. Op dit moment doen volgens IDC vooral fabrikanten als Fitbit en Xiaomi het goed met slimme polsbandjes van onder de 100 euro.

Maar, zo benadrukt IDC, de smartwatch is in opkomst. “Android Wear, Tizen en WatchOS krijgen steeds betere user interfaces, gebruikerservaringen en betere apps. Hierdoor verwacht men meer van de mogelijkheden van een smartwatch. Elk platform wil daarnaast de beste in zijn klasse worden. We zijn er niet, maar een goed fundament voor wat er komen gaat wordt nu gelegd”, aldus Ramon Llamas, de onderzoeksmanager bij IDC van de afdeling Wearables.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Watch Pride Edition

Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

Apple Watch 3

Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

FitBit

‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’ lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

Uvolt Watch

Uvolt Watch: laad je telefoon snel op met deze unieke smartwatch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters