Aantallen verkochte Palm Pre's minder dan gedacht

De verkopen van de Plam Pre zijn altijd al een beetje dubieus geweest, soms hoor je dat het toestel goed verkoopt en soms krijg je opeens een bericht voorgeschoteld waarin de Pre het slecht doet. Een nieuw bericht, dat vertelt dat het toestel het niet zo goed doet, zou hiervoor een verklaring kunnen hebben.

De eerste berichten na de lancering van de Palm Pre waren positief, maar daarna kwamen er meteen ook wat minder positieve berichten de wereld in. Zo schreven wij op 19 juni “Verkopen Palm Pre vallen tegen” en ook een bericht dat de Pre Palm niet uit de rode cijfers weet te halen is niet erg positief. Aan de andere kant zijn er wel berichten dat Palm al 810.000 exemplaren van het toestel heeft verkocht, wat boven verwachting is.

Analist David Eller heeft een eigen theorie die de verklaring voor alle tegenstrijdige berichten geeft. Volgens hem zijn er in totaal 810.000 exemplaren verkocht door Palm, maar is het leeuwendeel van deze toestellen ergens blijven hangen in de verkoopkanalen en zijn er veel minder toestellen echt aan de klant verkocht. Volgens rapporten van Palm gaat het hier om slechts 13.000 exemplaren en zijn er dus 797.000 exemplaren aan klanten verkocht, maar volgens Eller zou dat weleens anders kunnen zijn. Het probleem zit hier in het feit dat Palm elk toestel dat via Sprint naar een klant of reseller is gegaan als verkocht telt, terwijl er dus nog duizenden toestellen bij de verschillende resellers zijn. Vreemd is echter wel dat Eller zegt verschillende investeerders ondervraagt te hebben en die zouden allemaal gezegd hebben dat ze er niets vanaf weten.

Hoe het dus echt zit is nog maar de vraag, maar als het inderdaad zo zit als de theorie van Eller doet geloven, dan zou dat wel de verschillende prijsverlagingen en negatieve berichten verklaren. Ook verklaart het het feit dat Sprint CEO Dan Hesse niet erg enthousiast was in zijn commentaren over de Palm Pre en vertelde dat hij graag had gezien dat het toestel mee kon spelen met de iPhone.

Palm Pre voorraad 

Bron: Gizmodo

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters