ABN Amro start pilot betalen met smartphone

abn-amro-wallet-kopieABN Amro heeft een pilot gestart waarbij de deelnemers hun betalingen kunnen doen met hun smartphone. Het aanmelden kan via een speciaal formulier op de website van ABN Amro. De nieuwe app waarmee ABN Amro de test mogelijk wil maken, heet ABN Amro Wallet.

ABN Amro Wallet moet actief zijn

Waarschijnlijk moet de app actief zijn als je een betaling met je telefoon wilt doen. Het systeem werkt overigens wel met alle reguliere betaalautomaten. Het betalen gaat via je NFC-chip, dus die moet in ieder geval in je telefoon zitten als je de app wilt gebruiken.

Andere vereisten

Ook stelt ABN Amro nog een aantal andere vereisten aan je telefoon. Zo zijn verschillende telefoons uitgesloten, bijvoorbeeld de HTC One M8, OnePlus One, Samsung Galaxy S4 en de LG G3. Verder moet je smartphone ook op Android 4.4 of hoger draaien. Zowel eigenaren van oudere Android-telefoons als iPhone-liefhebbers hebben voorlopig dus pech.

Beperkt aantal mensen

Ook vraagt de bank op het formulier het e-mailadres van het Google Play-account waarmee je de app wilt gaan downloaden. Het lijkt er dus op dat slechts een beperkt aantal belangstellenden mee kunnen doen aan de test. De bank zegt 5000 deelnemers te zoeken om deel te nemen aan de test. De bank belooft je na aanmelding na één dag meer informatie te sturen over de test.

ABN is laat

Opmerkelijk is hoe laat ABN Amro is met het testen van het betalen met NFC-chip. In 2013 deed de Rabobank namelijk al een soortgelijke test. Toen deze succesvol verliep, besloot de Rabo in 2015 de Rabo Wallet-app beschikbaar te maken voor alle klanten. In Rabo Wallet is het mogelijk om bedragen onder de 25 euro af te rekenen zonder pincode. Je hoeft slechts je telefoon bij de betaalautomaat te houden. Bij grotere bedragen is wel een zogenaamde mPIN vereist.

ING Mobiel Betalen

Ook ING heeft met de Mobiel Betalen-app al langer een soortgelijk systeem. Deze app werkt in 140.000 winkels, bedrijfsrestaurants en stations in Nederland. Ook op een aantal plekken in het buitenland kun je met dit systeem betalen. Overigens zijn er aan de Mobiel Betalen-app wel kosten verbonden, in tegenstelling tot Rabo Wallet. Voor het gebruik van de app van ING betaal je per maand 0,50 euro.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters