Abonnementen mogen niet meer stilzwijgend verlengd worden

De politiek begint zich steeds meer te bemoeien met de telecommarkt, nu komt de regering met een wet die stelt dat abonnementen niet meer stilzwijgend verlengd mogen worden door providers. Vanaf 1 juli zal deze wet van kracht zijn.

Vrouwe justitia

De overheid en ook de Europese Unie proberen de laatste tijd steeds meer grip te krijgen op de telecommarkt, wat meestal voor ons als consumenten alleen maar positief uitpakt. In november zagen we al een nieuwe wet die ervoor zorgde dat de opzegtermijn voor abonnementen nog maar één maand mocht zijn en nu krijgen we het als consument nog gemakkelijker op dat gebied. Vanaf 1 juli dit jaar, aanstaande woensdag dus, zal er een wet zijn die voorkomt dat providers abonnementen stilzwijgend kunnen verlengen zonder toestemming van de klant.

Met deze wet moet het voor de consument nog makkelijker worden om over te stappen van provider of het abonnement te verlengen met een leuk nieuw toestel erbij. Dit wordt nu nog vaak vergeten door consumenten waardoor ze een stuk duurder uit zijn dan nodig is. Hoe de providers hierop zullen reageren is nog niet bekend, maar we kunnen verwachten dat ze wel iets anders bedenken om meer geld te verdienen, of dat ze in het ergste geval de toestelkortingen drastisch verlagen. Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat ze juist het gevecht met elkaar aangaan om je als klant te behouden, waardoor het weleens een leuke tijd kan worden voor iedereen die bijna zijn abonnement kan verlengen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters