Accessoires heten nu 'gear' bij Nokia, nieuwe gear onderweg

Nokia heeft laten weten dat accessoires bij de producent vanaf nu door het leven gaan als ‘gear’. De eerste stukjes gear werden ook aangekondigd.

Nokia MD-310

Het schijnt hip te zijn om accessoires niet meer als accessoires door het leven te laten gaan, maar een eigen naam te geven. Zo besloot Sony Ericsson enige tijd geleden haar accessoires vanaf nu Sony Ericsson Extras te gaan noemen. Nokia neemt nu een soortgelijke stap door te besluiten accessoires in het vervolg als gear door het leven te laten gaan.

Naast een nieuwe lader die met de Nokia N9 meegeleverd zal worden, kondigde Nokia drie nieuwe stukjes gear aan. De simpelste daarvan is de BH-111, een bluetooth-headset met twee in-ear-dopjes. Met het apparaatje, dat in een flink aantal kleuren geleverd gaat worden, kun je zes uur muziek luisteren of zeven uur bellen op één batterijlading. De BH-111 gaat €40 kosten en zal deze zomer beschikbaar zijn.

Het volgende stukje gear is de Nokia Play 360°, een bluetooth-speaker met NFC-functionaliteit. Dat zorgt ervoor dat je met je toestel kunt koppelen door de speaker even aan te tikken, iets dat de Nokia N9 ondersteunt. Mocht je dat nou allemaal niet willen, dan kun je de Play 360° ook via een 3,5mm-jack verbinden met je telefoon. De speaker geeft volgens Nokia geluid naar alle kanten, vandaar de naam 360°. Je kunt ook twee speakers draadloos koppelen om zo stereo-geluid te krijgen. De Nokia Play 360° wordt in Q3 gelanceerd voor €150.

Last but not least is er de MD-310, die je hiernaast kunt zien. Ook die heeft een NFC-chip waarmee je makkelijk met je toestel kunt koppelen. De MD-310 is bedoeld om je muziek via bluetooth te kunnen versturen naar je stereo-installatie, waar je de accessoire via een draadje aan kunt aansluiten. De MD-310 moet ook in het derde kwartaal van dit jaar op de markt komen en gaat €60 kosten.

Nokia BH-111

 

Nokia Play 360

 

Bron: Nokia Conversations

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters