'Accu RIM Playbook deugt wel'

Enige tijd geleden meldden wij dat de accu van de nieuwe tablet van RIM, de Playbook, volgens beta-testers niet deugt. RIM antwoordde ons daarop dat het ging om testexemplaren, waar nog aan gewerkt zou worden. Inmiddels belooft de definitieve versie van de tablet van de Blackberrymaker acht uur lang mee te gaan, wat normaal is voor een tablet.

playbook

RIM gaf toe dat de accu van de testexemplaren van de Playbook het niet erg lang volhielden. Slechts een paar uur, wat teleurstellend kort is voor een tablet; accutijden van acht tot twaalf uur zijn voor deze apparaten gangbaar. Vermoed werd dat een en ander te maken had met de wijze waarop de software het accugebruik aanstuurde.

De 5300 mAh-accu die RIM in de definitieve versie van het apparaat stopt, lijkt het echter lang genoeg vol te houden om hier geen punt meer van te maken. RIM legde uit dat de accu en de software-aansturing daarvan het laatste punt is waar het bedrijf zich mee bezig houdt bij de ontwikkeling van een nieuw product.

De accuduur is natuurlijk afhankelijk van het gebruik, en het is even afwachten of de modellen die straks in de winkel liggen, het echt acht uur volhouden, zoals RIM nu belooft. Bij gemiddeld gebruik schijnt dat de maximale accuduur te zijn zonder dat tussentijds opladen noodzakelijk is. Genoeg voor een werkdag, wat voor een tablet voor de zakelijke markt belangrijk is.

De Playbook is de eerste tablet van RIM, met een 7 inch scherm (1024×600) en WiFi. Tethering is mogelijk, een Blackberry is genoeg om het apparaat via de 3G-verbinding van de telefoon op internet te helpen. Het apparaat heeft twee camera’s aan beide kanten, voor 3 megapixel en 5 megapixel achter, en beide camera’s kunnen in HD video opnemen. Er zit een dualcore 1Ghz processor in en het apparaat draait op het besturingssysteem QNX. Dit besturingssysteem en de tablet maakten tijdens de CES een goede indruk.

Bron: into mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via