'Accu RIM Playbook deugt wel'

Enige tijd geleden meldden wij dat de accu van de nieuwe tablet van RIM, de Playbook, volgens beta-testers niet deugt. RIM antwoordde ons daarop dat het ging om testexemplaren, waar nog aan gewerkt zou worden. Inmiddels belooft de definitieve versie van de tablet van de Blackberrymaker acht uur lang mee te gaan, wat normaal is voor een tablet.

playbook

RIM gaf toe dat de accu van de testexemplaren van de Playbook het niet erg lang volhielden. Slechts een paar uur, wat teleurstellend kort is voor een tablet; accutijden van acht tot twaalf uur zijn voor deze apparaten gangbaar. Vermoed werd dat een en ander te maken had met de wijze waarop de software het accugebruik aanstuurde.

De 5300 mAh-accu die RIM in de definitieve versie van het apparaat stopt, lijkt het echter lang genoeg vol te houden om hier geen punt meer van te maken. RIM legde uit dat de accu en de software-aansturing daarvan het laatste punt is waar het bedrijf zich mee bezig houdt bij de ontwikkeling van een nieuw product.

De accuduur is natuurlijk afhankelijk van het gebruik, en het is even afwachten of de modellen die straks in de winkel liggen, het echt acht uur volhouden, zoals RIM nu belooft. Bij gemiddeld gebruik schijnt dat de maximale accuduur te zijn zonder dat tussentijds opladen noodzakelijk is. Genoeg voor een werkdag, wat voor een tablet voor de zakelijke markt belangrijk is.

De Playbook is de eerste tablet van RIM, met een 7 inch scherm (1024×600) en WiFi. Tethering is mogelijk, een Blackberry is genoeg om het apparaat via de 3G-verbinding van de telefoon op internet te helpen. Het apparaat heeft twee camera’s aan beide kanten, voor 3 megapixel en 5 megapixel achter, en beide camera’s kunnen in HD video opnemen. Er zit een dualcore 1Ghz processor in en het apparaat draait op het besturingssysteem QNX. Dit besturingssysteem en de tablet maakten tijdens de CES een goede indruk.

Bron: into mobile

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters