Acer brengt E140 Android-smartphone officieel uit

Acer heeft officieel zijn Android-smartphone E140 uitgebracht. Een midrange toestel, dat met zijn tamelijk kleine formaat de mensen moet aanspreken die wel een volledig functionerende smartphone willen, maar geen bakbeest.

acer betouch e140

Al eerder berichtten wij over deze telefoon, die volgens geruchten bij een Italiaanse provider was opgedoken. De specificaties van het toestel kloppen met die geruchten. Er staat Android 2.2 op (Froyo), het beschikt over een tamelijk klein 2.8 inch QVGA scherm, een 3.2 megapixel camera en alles draait op een 600Mhz processor.

Dit zijn grofweg dezelfde specificaties als de HTC Wildfire, de SOny Ericsson X8 of de LG Optimus One bezitten, hoewel vooral het schermformaat van de concurrentie afwijkt. De Acer zit ergens in het midden.

De beTouch E140, zoals het toestel voluit heet, is voorzien van het complete pakket dat bij een smartphone hoort: wifi, bluetooth, gps enzovoorts. De mid-ranger zou iets rond 200 euro gaan kosten, duurder dan de Sony Ericsson X8 maar goedkoper dan de LG Optimus One en de HTC Wildfire.

Acer prijst het toestel aan onder de kop ‘klein maar compleet’. De fabrikant mikt op mensen die hun traditionele telefoon graag door een smartphone willen vervangen, maar niet meteen met een reusachtig apparaat in hun zak willen rondlopen. ‘Cool styling’ is ook wat waard voor deze mensen, denkt Acer.

De schil die Acer over Froyo heen legt, biedt het toestel vijf homescreens die volledig naar eigen wens van de gebruiker kunnen worden ingericht met widgets en apps uit de Android Market. De drie hardwareknoppen geven de telefoon een ‘onvergelijkelijk gebruiksgemak’ – beweert Acer – en allerlei sociale netwerken zijn geïntegreerd, zoals Twitter, Facebook en YouTube. Er kan een micro-SDkaartje in tot 32 Gb. Voorgeïnstalleerd vindt de gebruiker Acer-software zoals de gratis Acer Spinlets streaming service, die de gebruiker in staat stelt om naar de laatste platen van de belangrijkste muzieklabels te luisteren. En er staat nemoPlayer op, en Acer UrFooz, waarmee je een avatar kunt maken die je weer op je sociale netwerken kunt gebruiken.

Nog wat specificaties: FM radio met RDS, 1300 mAh accu, 3G en HSDPA. Behalve de Google Cloud synchronisatie kun je ook kiezen voor de eigen cloud van Acer, de Acer Sync.

Bron: talkandroid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters