Acer brengt E140 Android-smartphone officieel uit

Acer heeft officieel zijn Android-smartphone E140 uitgebracht. Een midrange toestel, dat met zijn tamelijk kleine formaat de mensen moet aanspreken die wel een volledig functionerende smartphone willen, maar geen bakbeest.

acer betouch e140

Al eerder berichtten wij over deze telefoon, die volgens geruchten bij een Italiaanse provider was opgedoken. De specificaties van het toestel kloppen met die geruchten. Er staat Android 2.2 op (Froyo), het beschikt over een tamelijk klein 2.8 inch QVGA scherm, een 3.2 megapixel camera en alles draait op een 600Mhz processor.

Dit zijn grofweg dezelfde specificaties als de HTC Wildfire, de SOny Ericsson X8 of de LG Optimus One bezitten, hoewel vooral het schermformaat van de concurrentie afwijkt. De Acer zit ergens in het midden.

De beTouch E140, zoals het toestel voluit heet, is voorzien van het complete pakket dat bij een smartphone hoort: wifi, bluetooth, gps enzovoorts. De mid-ranger zou iets rond 200 euro gaan kosten, duurder dan de Sony Ericsson X8 maar goedkoper dan de LG Optimus One en de HTC Wildfire.

Acer prijst het toestel aan onder de kop ‘klein maar compleet’. De fabrikant mikt op mensen die hun traditionele telefoon graag door een smartphone willen vervangen, maar niet meteen met een reusachtig apparaat in hun zak willen rondlopen. ‘Cool styling’ is ook wat waard voor deze mensen, denkt Acer.

De schil die Acer over Froyo heen legt, biedt het toestel vijf homescreens die volledig naar eigen wens van de gebruiker kunnen worden ingericht met widgets en apps uit de Android Market. De drie hardwareknoppen geven de telefoon een ‘onvergelijkelijk gebruiksgemak’ – beweert Acer – en allerlei sociale netwerken zijn geïntegreerd, zoals Twitter, Facebook en YouTube. Er kan een micro-SDkaartje in tot 32 Gb. Voorgeïnstalleerd vindt de gebruiker Acer-software zoals de gratis Acer Spinlets streaming service, die de gebruiker in staat stelt om naar de laatste platen van de belangrijkste muzieklabels te luisteren. En er staat nemoPlayer op, en Acer UrFooz, waarmee je een avatar kunt maken die je weer op je sociale netwerken kunt gebruiken.

Nog wat specificaties: FM radio met RDS, 1300 mAh accu, 3G en HSDPA. Behalve de Google Cloud synchronisatie kun je ook kiezen voor de eigen cloud van Acer, de Acer Sync.

Bron: talkandroid

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters