Acer brengt Liquid Jade S uit

Acer heeft de Liquid Jade S uitgebracht. Deze telefoon bezit een 5-inch scherm en hij loopt op een achtkernige 64-bit processor van MediaTek. De telefoon biedt 4G-connectiviteit, krijgt gratis de TomTom navigatie-app meegeleverd en gaat driehonderd euro kosten.

Acer brengt Liquid Jade S uit acer liquid jade s s56 1

De telefoon biedt een 13-megapixelcamera achter en een 5-megapixelcamera voor. De camera kan met de stem worden bediend.

De nieuwe octacore processor maakt het toestel tweeëneenhalve keer zo snel als zijn voorganger, de Liquid Jade, meldt Acer. De toevoeging van 4G maakt ook de verbindingen sneller. De MediaTek MT6752-processor is gebaseerd op de 1,5Ghz ARM Cortex A53-CPU en de baas van MediaTek heeft beloofd dat het toestel hiermee bloedsnel is. De grafische Mali T76-chip zorgt daarbij voor hoogwaardige beelden en goede grafische prestaties. De telefoon is hierdoor prima geschikt voor het spelen van games.

De telefoon wordt standaard geleverd met Android 4.4 Kitkat (het persbericht van Acer spreekt nog van Jelly Bean) en wordt later dit jaar voorzien van een over-the-air update naar Android 5.0 Lollipop.

Acer brengt Liquid Jade S uit acer liquid jade s s56 2 

De telefoon is net geen acht millimeter dun en weegt maar 116 gram. Daarmee is het volgens Acer een van de lichtste 5-inch lte-telefoons op de markt. De achterkant is voorzien van een structuur, waardoor hij stevig in de hand ligt en ook met één hand bediend kan worden.

De camera biedt niet alleen een hoge 13-megapixelresolutie, maar is ook voorzien van een F1.8-diafragma waarmee Acer goede plaatjes belooft in slechte lichtomstandigheden. De camera’s kunnen met spraakcommando’s worden bediend, bijvoorbeeld ‘cheese’ of ‘selfie’. Met dat laatste commando kan snel worden overgeschakeld op de frontcamera. De camera’s kunnen ook gelijktijdig afdrukken, zodat een foto van de maker kan worden opgenomen in de foto die met de achtercamera wordt geschoten. Een mogelijkheid die Samsung met de Galaxy S4 voor het eerst liet zien.

Net als de eveneens vandaag gepresenteerde Liquid Z410 kan ook deze telefoon via een Windows-pc worden aangestuurd via een kabeltje of draadloos. Zo kan makkelijk tekst worden ingevoerd via het grote toetsenbord van de pc en kunnen er bestanden worden overgesleept tussen beide apparaten. AcerEXTEND heet deze optie.

TomTom staat er standaard op, waarmee de gebruiker offline kan navigeren in binnen- en buitenland. Acer vertelt er niet bij hoeveel Europese landen er bij worden geleverd.

De Liquid Jade S kan worden voorzien van zowel een micro sd-kaart als twee nanosimkaarten. De micro sd-kaartsleuf kan ook een nanosimkaart slikken. De telefoon wordt in wit en zwart uitgebracht en is al deze maand voor een adviesprijs van 299 euro in de hele Benelux te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X Jony Ive

Jony Ive terug aan het roer van Apple’s ontwerpstudio lees verder

Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters