Acer brengt MeeGo-tablet naar de winkels

Acer komt binnenkort met een tablet naar de markt die op het besturingssysteem MeeGo loopt. Er zit een Intel Atom processor in. De naam van de tablet: Iconia Tab M500.

Acer Iconia Tab M500

De 10-inch tablet lijkt erg op de Iconia Tab A500, die op een ander besturingssysteem werkt: Android Honeycomb. De MeeGo-broer wordt op de markt gezet om klanten meer keuze te geven, meldde een topman van Acer tijdens de Computex beurs in Taiwan waar het apparaat werd gepresenteerd.

De topman prees het apparaat aan als ‘fast food’ en zei dat ‘mensen altijd op zoek zijn naar een snack-ervaring die ze altijd en overal kunnen opdoen.’

Wat hij daarmee bedoelde mag Joost weten, maar de specificaties van de tablet maken duidelijk dat het hier gaat om een gebruiksvriendelijke tablet met een 1280x800p resolutie. Er waren tijdens de presentatie live widgets op te zien, maar de aanraakgevoeligheid viel nogal tegen tijdens de demonstratie.

Wel bleek er een aardige vondst in te zitten. De user interface biedt toegang tot bestanden die op de tablet zijn opgeslagen via multi-touch gebaren.

Over prijs en beschikbaarheid is nog niets bekend.

Bron: The Inquirer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via