'Acer brengt zijn F1-smartphone uit op 6 oktober'

De Acer F1 zal vanaf 6 oktober verkrijgbaar zijn. Dit meldt de Britse webshop Clove op zijn weblog. Deze datum is niet geheel toevallig aangezien ook de releasedatum van Windows Mobile 6.5 op de zelfde dag gepland staat. De op het Snapdragon-platform gebaseerde smartphone moet £339 inclusief BTW gaan kosten. Omgerekend is dat ongeveer €370.

Acer F1De F1 wordt door Acer in de markt gezet als high-end smartphone. Het toestel wordt standaard met Windows Mobile 6.5 geleverd. De snelle 1Ghz Qualcomm-CPU gebaseerd op het Snapdragon-platform moet voor een prettige gebruikerservaring zorgen. Verder beschikt de F1 over een groot 3,8″ touchscreen met een resolutie van 800×480. Ook zit er een 5Mp-camera met autofocus op, en is het mogelijk om je eigen oordoppen te gebruiken via de 3,5mm-aansluiting. Uiteraard kan de gebruiker communiceren met de buitenwereld via quadband GSM, HSDPA, Bluetooth en WiFi.

Acer’s nieuwe paradepaardje zal waarschijnlijk het eerst in het Verenigd Koninkrijk uitgebracht worden. De Britse webshop Clove heeft het toestel op zijn website gezet met een verwachtte releasedatum van 6 oktober. De rest van de wereld zal waarschijnlijk snel volgen, al is er niet bekend wanneer een release in andere landen zal volgen. Het is ook goed mogelijk dat Acer de telefoon in meerdere landen tegelijk uitbrengt. De datum van 6 oktober is verder geen toevallige. Microsoft heeft namelijk bekendgemaakt in een persbericht dat de eerste Windows Mobile 6.5-telefoons vanaf 6 oktober wereldwijd in de winkels te vinden zullen zijn.

Kopers in het Verenigd Koninkrijk zullen £339 inclusief BTW neer moeten tellen voor de smartphone. Wat de prijzen in andere landen zullen zijn is niet bekend, maar omgerekend komt het neer op €370. Dit is opvallend weinig voor een high-endtelefoon. Het is dan ook de vraag wat bekende telefoonfabrikanten zoals HTC en Samsung hier tegenover zullen zetten. Zij hebben aangekondigd op korte termijn ook met telefoons gebaseerd op Windows Mobile 6.5 te zullen komen.

Bron: Clove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters