Acer CEO niet gediend van Microsoft Surface-tablet

Acer CEO JT Wang heeft in een interview gezegd niet gediend te zijn van de Surface-tablet van Microsoft. Volgens de topman zou een introductie van de tablet afbreuk doen aan het Windows ecosysteem.

De CEO van Acer doet zijn uitspraak tegenover het Financial Times. Volgens de topman moet Microsoft er nog eens even goed over nadenken of het wel een eigen tablet op de markt wil gaan brengen. De topman meent dat het meer schade zou doen voor Microsoft dan dat het oplevert. “Het zal het ecosysteem van Microsoft flink negatief gaan beïnvloeden en andere merken kunnen eveneens een negatieve reactie formuleren rondom deze strategie.”

De topman van Acer raadt het dan ook Microsoft af om de tablet op de markt te brengen, mede omdat hij denkt dat Microsoft simpelweg niet de kennis heeft om een dergelijke tablet op de markt te brengen. Een andere topman van Acer, Campbell Kan, weet in het zelfde interview aan te geven dat Acer nu hardop nadenkt over haar strategie. “Moeten we op Microsoft vertrouwen, of moeten we opzoek gaan naar alternatieven”, aldus de topman voor computers binnen Acer.

Acer heeft zich al eerder negatief uitgelaten over de Microsoft Surface-tablet. Ook andere fabrikanten lijken er niet van gediend te zijn dat Microsoft nu zelf ook hardware gaat produceren en zo gaat concurreren met haar partners. Microsoft zelf heeft in haar financiële statement van het afgelopen kwartaal al aangegeven dat een mogelijk gevaar van de Surface-tablet kan zijn dat partners zich tegen de fabrikant keren. Echter lijkt Microsoft dit op de koop toe te nemen.

Microsoft Surface

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters