Acer CEO niet gediend van Microsoft Surface-tablet

Acer CEO JT Wang heeft in een interview gezegd niet gediend te zijn van de Surface-tablet van Microsoft. Volgens de topman zou een introductie van de tablet afbreuk doen aan het Windows ecosysteem.

De CEO van Acer doet zijn uitspraak tegenover het Financial Times. Volgens de topman moet Microsoft er nog eens even goed over nadenken of het wel een eigen tablet op de markt wil gaan brengen. De topman meent dat het meer schade zou doen voor Microsoft dan dat het oplevert. “Het zal het ecosysteem van Microsoft flink negatief gaan beïnvloeden en andere merken kunnen eveneens een negatieve reactie formuleren rondom deze strategie.”

De topman van Acer raadt het dan ook Microsoft af om de tablet op de markt te brengen, mede omdat hij denkt dat Microsoft simpelweg niet de kennis heeft om een dergelijke tablet op de markt te brengen. Een andere topman van Acer, Campbell Kan, weet in het zelfde interview aan te geven dat Acer nu hardop nadenkt over haar strategie. “Moeten we op Microsoft vertrouwen, of moeten we opzoek gaan naar alternatieven”, aldus de topman voor computers binnen Acer.

Acer heeft zich al eerder negatief uitgelaten over de Microsoft Surface-tablet. Ook andere fabrikanten lijken er niet van gediend te zijn dat Microsoft nu zelf ook hardware gaat produceren en zo gaat concurreren met haar partners. Microsoft zelf heeft in haar financiële statement van het afgelopen kwartaal al aangegeven dat een mogelijk gevaar van de Surface-tablet kan zijn dat partners zich tegen de fabrikant keren. Echter lijkt Microsoft dit op de koop toe te nemen.

Microsoft Surface

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters