Acer geeft broncode Android Honeycomb vrij

Google heeft het zelf nog niet gewaagd, maar één van de partners van het bedrijf heeft het nu wel gedaan: de broncode van Honeycomb vrijgeven. Acer publiceerde de broncode onlangs.

Honeycomb logo

Eerder bleek dat Google eigenlijk vindt dat Android 3.0 nog niet helemaal af is. De tablets moesten snel de markt op om met de iPad 2 te concurreren, maar voordat Google de broncode wil vrijgeven moet er nog het een en ander aan het OS geschaafd worden. Dat is in ieder geval wat Google vindt.

Acer lijkt het daar niet mee eens te zijn heeft besloten het op een akkoordje met Google te gooien. Het bedrijf vroeg toestemming om de broncode vrij te geven en heeft dat dus uiteindelijk ook gekregen van de softwaregigant. Het zou echter niet om een volledige versie van de broncode gaan, die wil Google echt nog niet kwijt.

Acer vindt dat ontwikkelaars met de broncode aan de slag moeten kunnen om hun applicaties beter af te stemmen op de nieuwe versie van Android. Die is speciaal bedoeld voor tablets, dus zijn er ook nieuwe applicaties nodig. Het lijkt erop dat Acer zeker wil zijn dat daar ook een aantal van zijn tegen de tijd dat het bedrijf haar eerste Honeycomb-tablets op de markt brengt.

Bron: Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters