Acer hakt verkoopverwachting tablets doormidden

Acer heeft haar verkoopverwachting voor tablets voor dit jaar gehalveerd. Die verminderde verkopen kwamen niet bij de notebooks terecht, ook die gingen naar beneden.

Acer A100 Iconia

Langzaam maar zeker begint men tablets steeds meer te zien als vervanger voor de net- of notebook, of zelfs voor de PC. En meestal gaan lagere verkoopverwachtingen voor de ene categorie apparaten dan ook hand in hand met hogere verkoopverwachtingen voor de andere categorie. Dat is bij Acer niet het geval, en dat wijst er in ieder geval op dat men het vertrouwen in de tablet niet kwijt is geraakt. Eerder was dat onduidelijk.

Eerder verwachte Acer nog tussen de 5 en 7 miljoen tablets te verkopen in 2011, nu gaat het bedrijf ervan uit dat er tussen de 2,5 en 3 miljoen tablets over de toonbank gaan. Dit kwartaal moeten dat er zo’n 800.000 zijn en in Q3 verwacht Acer ongeveer stabiel te blijven. In het laatste kwartaal van dit jaar hoopt Acer weer wat meer tablets de fabrieken uit te krijgen.

De beurs reageerde mild op het nieuws. Acer heeft zware klappen gekregen sinds het bedrijf haar totale verkoopverwachtingen een aantal weken geleden naar beneden bijstelde en ook de nodige reorganisaties binnen het management aankondigde. Sinds 25 maart is het aandeel Acer met 30% gezakt. Naar aanleiding van dit nieuws ging de waarde van het aandeel slechts 0,4% naar beneden. Dat is minder dan de trend van een 0,95%-daling vanochtend.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters