Acer hakt verkoopverwachting tablets doormidden

Acer heeft haar verkoopverwachting voor tablets voor dit jaar gehalveerd. Die verminderde verkopen kwamen niet bij de notebooks terecht, ook die gingen naar beneden.

Acer A100 Iconia

Langzaam maar zeker begint men tablets steeds meer te zien als vervanger voor de net- of notebook, of zelfs voor de PC. En meestal gaan lagere verkoopverwachtingen voor de ene categorie apparaten dan ook hand in hand met hogere verkoopverwachtingen voor de andere categorie. Dat is bij Acer niet het geval, en dat wijst er in ieder geval op dat men het vertrouwen in de tablet niet kwijt is geraakt. Eerder was dat onduidelijk.

Eerder verwachte Acer nog tussen de 5 en 7 miljoen tablets te verkopen in 2011, nu gaat het bedrijf ervan uit dat er tussen de 2,5 en 3 miljoen tablets over de toonbank gaan. Dit kwartaal moeten dat er zo’n 800.000 zijn en in Q3 verwacht Acer ongeveer stabiel te blijven. In het laatste kwartaal van dit jaar hoopt Acer weer wat meer tablets de fabrieken uit te krijgen.

De beurs reageerde mild op het nieuws. Acer heeft zware klappen gekregen sinds het bedrijf haar totale verkoopverwachtingen een aantal weken geleden naar beneden bijstelde en ook de nodige reorganisaties binnen het management aankondigde. Sinds 25 maart is het aandeel Acer met 30% gezakt. Naar aanleiding van dit nieuws ging de waarde van het aandeel slechts 0,4% naar beneden. Dat is minder dan de trend van een 0,95%-daling vanochtend.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters