Acer hakt verkoopverwachting tablets doormidden

Acer heeft haar verkoopverwachting voor tablets voor dit jaar gehalveerd. Die verminderde verkopen kwamen niet bij de notebooks terecht, ook die gingen naar beneden.

Acer A100 Iconia

Langzaam maar zeker begint men tablets steeds meer te zien als vervanger voor de net- of notebook, of zelfs voor de PC. En meestal gaan lagere verkoopverwachtingen voor de ene categorie apparaten dan ook hand in hand met hogere verkoopverwachtingen voor de andere categorie. Dat is bij Acer niet het geval, en dat wijst er in ieder geval op dat men het vertrouwen in de tablet niet kwijt is geraakt. Eerder was dat onduidelijk.

Eerder verwachte Acer nog tussen de 5 en 7 miljoen tablets te verkopen in 2011, nu gaat het bedrijf ervan uit dat er tussen de 2,5 en 3 miljoen tablets over de toonbank gaan. Dit kwartaal moeten dat er zo’n 800.000 zijn en in Q3 verwacht Acer ongeveer stabiel te blijven. In het laatste kwartaal van dit jaar hoopt Acer weer wat meer tablets de fabrieken uit te krijgen.

De beurs reageerde mild op het nieuws. Acer heeft zware klappen gekregen sinds het bedrijf haar totale verkoopverwachtingen een aantal weken geleden naar beneden bijstelde en ook de nodige reorganisaties binnen het management aankondigde. Sinds 25 maart is het aandeel Acer met 30% gezakt. Naar aanleiding van dit nieuws ging de waarde van het aandeel slechts 0,4% naar beneden. Dat is minder dan de trend van een 0,95%-daling vanochtend.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters