Acer komt met smartphone met 5000mAh-accu

Acer presenteert zijn nieuwe Liquid Zest Plus, een Android-toestel met een 5.5-inch scherm. De grote behuizing maakt grotendeels plaats voor een gigantische accu van 5000mAh, één van de grootste van zijn tijd.

Schermafbeelding 2016-04-22 om 10.33.34
Acer Liquid Zest Plus

Geen Full HD scherm

Hoewel Acer geen indicatie geeft van de accuduur, zal dat dankzij de hardware relatief erg lang zijn. De resolutie ligt wat lager dan we gewend zijn: 1280×720 pixels op 5.5-inch, en dat is heel gunstig voor de batterij. Je zou verwachten dat je met zo’n accu en scherm met Full HD te maken hebt, maar dat is niet het geval. De accu lijkt dan ook het meest doorslaggevende aan de telefoon.

Specificaties

De specs op GSMarena duidden op een MediaTek’s MT6735-chip, quad-core 1.3GHz Cortex-A53, Mali-T720 GPU en een bescheiden 2gb RAM. Het toestel heeft tevens 16gb intern geheugen, een 13MP-camera aan de achterkant en 5MP aan de voorkant. In de VS zal het toestel zo’n 250 dollar kosten, omgerekend is dat ongeveer 220 euro. Wanneer en of het toestel überhaupt naar Europa komt, is nog onbekend.

Grote accu’s nog geen rage

Hoewel powerbanks de winkel uitvliegen, lijkt een verbeterde accuduur nog niet heel hoog op het lijstje te staan bij telefoonfabrikanten. Zo heeft de Samsung Galaxy S7 een accu van “slechts” 3000mAh. De iPhone 6 heeft een batterij van 1810mAh en zijn voorganger, de iPhone 5, beschikt over 1570mAh. De Acer Liquid Zest Plus beschikt dus over een accu die een flinke slag groter is dan we gewend zijn. De kroon spannen doet het toestel echter niet, eind vorig jaar bracht een Chinese fabrikant een toestel uit met een batterij van 9000mAh. 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters