Acer kondigt eerste Android-tablets aan

Acer heeft twee Android-tablets aangekondigd die in april op de markt moeten komen. Het gaat om een 10″-model en een tablet met een 7″-scherm, die beide nog geen naam hebben gekregen.

Acer tablet

Zoals geruchten gisteren voorspelden, heeft Acer vandaag een Android-tablet aangekondigd. Sterker nog, het bedrijf kwam zelfs met twee tablets op de proppen die draaien op het besturingssysteem van Google: een 10″-model en een 7″-model. Details over de tablets zijn nog schaars, maar er zijn wel enkele specs bekend en we weten dat de apparaten binnen de nieuw gecreëerde Iconia-lijn zullen vallen.

Het 10-inchmodel wordt uiteraard de duurste tablet van Acer, met een capacitief touchscreen met een resolutie van 1280×800 pixels. Verder zit er een HDMI-uitgang in de tab en is er een dual-core-processor aanwezig met een kloksnelheid van 1GHz. Verder zit er een 5-megapixelcamera op de tablet en zal je in HD-kwaliteit kunnen videobellen met een camera aan de voorkant van het apparaat.

De tablet met een schermdoorsnede van 7 inch zal zelfs een 1,2GHz dual-core-processor krijgen en is uitgerust met dezelfde hoge schermresolutie als zijn grote broer. Veel meer details over deze tablet zijn niet beschikbaar, zelfs de OS-versie die hij mee gaat krijgen niet. Bij beide modellen wordt gesproken van een “Android Tablet OS”, dat logischerwijs nu nog Froyo moet zijn. Tegen de tijd dat de apparaten op de markt liggen zou het echter goed kunnen dat Acer ze heeft opgewaardeerd naar Gingerbread.

De tablets moeten namelijk allebei pas in april 2011 verkrijgbaar zijn. De prijzen van de twee tablets zijn nog onbekend, maar het zou ons verbazen als de prijs onder de €600 zou komen te liggen.

Bron: Engadget

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters