Acer kondigt haar Aspire R7-tablet aan

NEW YORK – Fabrikant Acer heeft tijdens een internationale persconferentie in New York haar nieuwe Aspire R7-tablet aangekondigd. De Aspire R7 draait op Windows 8 en kan als laptop fungeren.

De nieuwe tablet van Acer is een zogenaamde convertable; de tablet beschikt over een speciaal mechanisme om een toetsenbord tevoorschijn te toveren van onder het scherm. Zo kan het apparaat in verschillende standen gepositioneerd worden, waaronder een ezel-modus waarin het scherm schuin boven het toetsenbord zweeft in een hoek. De tablet kan door een speciaal mechanisme zowel als tablet of als laptop fungeren. Het geheel draait op Windows 8 en de tablet is voorzien van een Intel-chip. Inmiddels heeft de eerste webshop de tablet annex laptop al online staan met de volledige specificaties.

Het scherm van de Aspire R7 zal 15.6″ groot zijn en over een full hd-resolutie gaan beschikken. Het scherm kan volgens Acer tien vingers tegelijkertijd waarnemen op het scherm. Daarnaast zit er een Intel Core i7-processor in de tablet van het type 3537U. Deze processor doet zijn werk op maximaal 3.1GHz en dit alles wordt ondersteund door 12GB DDR3 ram en een Nvidia GeForce GT 750M grafische kaart. Wat verder opvalt is dat de tablet over een 256GB interngeheugen heeft waarbij het om een SSD-schijf gaat voor extra snelle prestaties. Het apparaat kan op een enkele lading 4 uur mee gaan en het geheel weegt 2.5KG.

De Acer Inspire R7 zal vanaf juni verkrijgbaar zijn wereldwijd. Het apparaat moet volgens de fabrikant een vanaf prijs van 999 euro gaan mee krijgen. De fabrikant zal vandaag naar verwachting ook nog andere tablets wereldkundig gaan maken. All About Phones woont momenteel de persconferentie van Acer bij in New York en zal later een hands-on met de nieuwe apparaten publiceren.

Acer Aspire R7 
Acer Aspire R7 
Acer Aspire R7 
Acer Aspire R7 
Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters