Acer lanceert eerste helft van dit jaar acht nieuwe smartphones

Acer heeft gisteren tijdens haar persconferentie acht nieuwe smartphones geïntroduceerd. Vier hiervan zijn nog niet officieel en zullen later naar buiten komen.

Acer

Acer wist ons na een erg saaie onprofessionele persconferentie positief te verblijden met acht nieuwe toestellen voor de komende zes maanden. Het gaat hier om de eerder uitgelekte X960, F900, DX900 en M900 en daarnaast komen er de L1, F1, E1 en de C1. Deze laatste vier waren gisteren wel tentoongesteld tijdens de personconferentie maar ze niet officieel bekendgemaakt door Acer. Wel liggen de toestellen nog in de stand van de fabrikant en gelukkig hebben we er ook foto’s van kunnen maken die je hieronder kunt zien.

Acer zal spoedig met twee nieuwe modellen komen, die het merk Acer op de kaart moeten zetten, de M900 en de F900. De M900 is een quadband-toestel dat beschikt over een 3,8-inch scherm met WVGA-resolutie. Daarnaast zal het toestel voorzien zijn van een nieuwe grafische schil, genaamd ‘Acer shell 2.0’. Van dit toestel zal rond de herfst een nieuwe versie komen, waarmee Acer aangaf dat ze veel tijd en geld gaan steken in de ontwikkeling van hun software. De M900 heeft daarnaast een vingerscanner en een accelerometer zodat hij bewegingen kan waarnamen. Ook zal er een 533MHz Samsung S3C 6410-processor aanwezig zijn en een 5-megapixelcamera voor de hoogste kwaliteit foto’s. Het qwerty-toetsenbord ziet er gedegen uit, waardoor de M900 prima de concurrentie aankan met toestellen van bijvoorbeeld HTC.

Acer M900

 

Acer M900

 

De F900 wordt de nieuwe topper van Acer zonder toetsenbord. Het toestel heeft wel dezelfde specificaties als de M900. De camera is wel anders, aangezien op de F900 een 3-megapixelsensor aanwezig is, wel kunnen we gps, Wi-Fi en Windows Mobile 6.1 erop terugvinden. Daarnaast zit er ook HSDPA en UMTS op en ook dit toestel zal op quadband-netwerken gaan werken. Het toestel is ook voorzien van een 3,8-inch groot scherm en een erg strak uiterlijk, zoals je hieronder op de foto’s kunt zien. Ook hier is dezelfde Samsung-processor aanwezig, waardoor Acer wederom het gat met haar concurrenten probeert te dichten. De prijs van deze smartphone is nog onbekend maar zal naar verwachting rond de 500 euro gaan liggen.

Acer F900

 

Acer F900

 

Om de mid-range-markt te bedienen is er ook nog de DX900 en de X960. De DX900 is een gerebrande E-ten DX900 en verder is het toestel niet aangepast. De X960 heeft dezelfde Samsung-processor binnenin zich brommen en daarnaast zit er een 2,8-inch VGA-scherm in. Het toestel heeft een 3,2-megapixelcamera en beschikt daarnaast over UMTS, HSDPA. Quadband-netwerken zullen ook geen probleem vormen. Uiteraard zal er ook een gps-module aanwezig zijn en Wi-Fi en Bluetooth ontbreken evenmin. Het toestel zal rond de 350 euro gaan kosten, het is nog onduidelijk wanneer we hem precies mogen verwachten en of hij überhaupt naar Nederland zal gaan komen.

Acer X960

 

Acer DX900

 

Tot slot zijn er nog vier nieuwe toestellen aangekondigd die erg mysterieus zijn en waar nog weinig over bekend is. De toestellen hebben voorlopig de volgende namen gekregen: L1, F1, E1 en de C1. De toestellen zullen pas in Q3 uitkomen echter heeft Acer gemeend om ze nu al min of meer aan te kondigen. Informatie, prijzen en specificaties zijn onbekend. De bedoeling is dat er rond de herfst meer informatie naar buiten komt.

Acer E1

 

Acer C1

 

Acer F1

 

Acer L1

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters