Acer: “Marktaandeel Apple iPad valt terug tot 20 procent”

Volgens een manager van Acer zal Apple een marktaandeel van slechts 20 procent overhouden zodra de tablet-market volwassen is. Volgens de topman zal dan ook het opensource-systeem van Android gaan overwinnen op termijn.

Android style

In een Chinese krant zou een manager die zetelt in de raad van bestuur van ’s werelds grootste computerfabrikant Acer een opvallende uitspraak gedaan hebben. Volgens hem zal Apple namelijk zeer zeker van de eerste plek gestoten worden in de tablet markt en zelfs het marktaandeel in de komende jaren terug zien slinken van bijna 100 procent naar richting de 20 procent. Volgens de topman zal dit komen doordat de komende periode erg veel Android-tablets de markt op gestuurd zullen gaan worden waardoor Apple geduchte concurrentie zal gaan krijgen. Het OS van Google lijkt Apple ook al op de mobiele markt parten te spelen aangezien Android inmiddels al een groter OS is dan iOS in Amerika. Deze trend zal zich wereldwijd ook door gaan zetten is de verwachting en op de tablet-markt lijkt deze zelfde ontwikkeling zich ook te gaan voltrekken.

Volgens de topman zal een opensource systeem als Android altijd overwennen van een gesloten systeem als iOS. De topman baseert deze uitspraak op ervaringen uit het verleden van het bedrijf en hij is dan ook van mening dat de Android-tablets van de verschillende fabrikanten op termijn sterk zullen overwinnen op de tablets van Apple.

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters