Acer: “Marktaandeel Apple iPad valt terug tot 20 procent”

Volgens een manager van Acer zal Apple een marktaandeel van slechts 20 procent overhouden zodra de tablet-market volwassen is. Volgens de topman zal dan ook het opensource-systeem van Android gaan overwinnen op termijn.

Android style

In een Chinese krant zou een manager die zetelt in de raad van bestuur van ’s werelds grootste computerfabrikant Acer een opvallende uitspraak gedaan hebben. Volgens hem zal Apple namelijk zeer zeker van de eerste plek gestoten worden in de tablet markt en zelfs het marktaandeel in de komende jaren terug zien slinken van bijna 100 procent naar richting de 20 procent. Volgens de topman zal dit komen doordat de komende periode erg veel Android-tablets de markt op gestuurd zullen gaan worden waardoor Apple geduchte concurrentie zal gaan krijgen. Het OS van Google lijkt Apple ook al op de mobiele markt parten te spelen aangezien Android inmiddels al een groter OS is dan iOS in Amerika. Deze trend zal zich wereldwijd ook door gaan zetten is de verwachting en op de tablet-markt lijkt deze zelfde ontwikkeling zich ook te gaan voltrekken.

Volgens de topman zal een opensource systeem als Android altijd overwennen van een gesloten systeem als iOS. De topman baseert deze uitspraak op ervaringen uit het verleden van het bedrijf en hij is dan ook van mening dat de Android-tablets van de verschillende fabrikanten op termijn sterk zullen overwinnen op de tablets van Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. bart vuijk -

    Ik denk dat ie gelijk heeft. itt Linux, dat toch voornamelijk voor computernerds is bedoeld, is Android als besturingssysteem lekker makkelijk in het gebruik en daarom kan het goed wedijveren met IOS. Ik hoef geen iPad, maar zit te wachten tot er een ruime keuze in op allaboutphones gerecenseerde tabletjes voorhanden is. Tijd zat, mijn MSI Wind netbook – de hype van twee jaar geleden – doet het nog goed.

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Android O

Poll: op welke versie van Android draait jouw smartphone? lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Android 7.1.1 Nougat

Sony begint met uitrollen Android 7.1.1 Nougat naar flink aantal Xperia toestellen lees verder

Android O Developer Preview 2

OnePlus maakt bekend wanneer OnePlus 3 en OnePlus 3T Android O ontvangen lees verder

Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters