Acer: “Overname van Motorola door Google is goed nieuws voor Microsoft”

Een topman van Acer heeft tijdens de IFA-beurs gezegd dat de overname van Motorola door Google Android-producenten in de armen van Microsoft zal gaan drijven. Het enige wat Microsoft nog wel moet doen is hierop inspelen, aldus de topman.

Walter Deppeler Acer

Tijdens de IFA-beurs mocht de topman van Acer een praatje houden over zijn industrie en ontwikkelingen die hij met grote aandacht volgt. Desgevraagd kwam de topman ook te spreken over de overname van Motorola door Google en daarbij wist de topman op te merken dat Microsoft wel eens de grote winnaar kan worden uit de overname. Volgens Walter Deppeler, topman van Acer in Europa, zal de overname producenten doen besluiten om meer aandacht aan Windows Phone te geven dan aan Android.

Deppeler merkt op dat Google met de overname producenten tegenwerkt en hun plannen ruw verstoort. De topman concludeert dan ook dat het een mooi cadeau was voor Microsoft aangezien de tractie voor diens OS nu alleen maar zal toenemen. Microsoft dient nog wel te kapitaliseren op de overname en dus producenten overhalen om Windows Phone een groter percentage aandacht te geven dan Android.

Desondanks wacht Acer nog wel af wat het gaat doen met Android en of het bedrijf zelf ook meer aandacht gaat geven aan deze concurrent. Andere producenten menen juist dat de overname een goede stap is van Google om zo het OS beter te beschermen dankzij de nieuwe patenten die het met de overname vergaard heeft. Acer kijkt dan ook voorlopig de kat uit de boom en wil eerst zien hoe Google zich gaat ontwikkelen met Motorola .onder zijn vleugels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Willem74 -

    Wat een lachtertje. Microsoft – Nokia schrikt Samsung, Sony Ericsson, etc zeker niet af? Nokia wordt op zeker 100% voorgetrokken boven andere WP7-fabrikanten. Uit de press release van Elop/Nokia:

    Nokia and Microsoft will closely collaborate on development, joint marketing initiatives and a shared development roadmap to align on the future evolution of mobile products.

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters