Acer: “Overname van Motorola door Google is goed nieuws voor Microsoft”

Een topman van Acer heeft tijdens de IFA-beurs gezegd dat de overname van Motorola door Google Android-producenten in de armen van Microsoft zal gaan drijven. Het enige wat Microsoft nog wel moet doen is hierop inspelen, aldus de topman.

Walter Deppeler Acer

Tijdens de IFA-beurs mocht de topman van Acer een praatje houden over zijn industrie en ontwikkelingen die hij met grote aandacht volgt. Desgevraagd kwam de topman ook te spreken over de overname van Motorola door Google en daarbij wist de topman op te merken dat Microsoft wel eens de grote winnaar kan worden uit de overname. Volgens Walter Deppeler, topman van Acer in Europa, zal de overname producenten doen besluiten om meer aandacht aan Windows Phone te geven dan aan Android.

Deppeler merkt op dat Google met de overname producenten tegenwerkt en hun plannen ruw verstoort. De topman concludeert dan ook dat het een mooi cadeau was voor Microsoft aangezien de tractie voor diens OS nu alleen maar zal toenemen. Microsoft dient nog wel te kapitaliseren op de overname en dus producenten overhalen om Windows Phone een groter percentage aandacht te geven dan Android.

Desondanks wacht Acer nog wel af wat het gaat doen met Android en of het bedrijf zelf ook meer aandacht gaat geven aan deze concurrent. Andere producenten menen juist dat de overname een goede stap is van Google om zo het OS beter te beschermen dankzij de nieuwe patenten die het met de overname vergaard heeft. Acer kijkt dan ook voorlopig de kat uit de boom en wil eerst zien hoe Google zich gaat ontwikkelen met Motorola .onder zijn vleugels.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters