Acer 'voorzichtig' met nieuwe mobiele apparaten

De opperbaas van computerfabrikant Acer, Gianfranco Lanci, is met onmiddellijke ingang opgestapt en opgevolgd door J.T. Wang. Die meteen een flinke koerswijziging aankondigde: namelijk geen enkele haast met het op de markt brengen van nieuwe smartphones en tablets.

Acer A100 Iconia

Lanci stapte op nadat de raad van bestuur besloot een andere koers in te slaan dan hij voorstond. Lanci kreeg daar onvoldoende steun voor. Eigenlijk was Lanci het oneens met bijna alles wat de raad van bestuur voorstond. Hij dacht anders over zaken als groei en merkpositionering. En kennelijk ook over mobieltjes.

Want Wang, zijn opvolger, meldde letterlijk: “De personal computer blijft de kern van onze business. We hebben een sterke fundering daarop gebouwd en die willen we uitbreiden, zeker in het commerciële pc-segment. Bovendien stappen we in de nieuwe markt voor mobiele apparaten, waar we voorzichtig in investeren en mikken om daar een van de belangrijke spelers te worden.”

Dit wordt door veel analisten gezien als een rem op mobiele ontwikkelingen. Acer mikte de afgelopen maanden juist enorm op tablets en smartphones. Lanci meldde afgelopen november dat Acer binnen twee jaar de tabletmarkt wilde domineren. Van die strategie is duidelijk weinig meer over.

Terug naar de pc’s dus. Wang: ”In deze nieuwe ICT-industrie heeft Acer een periode van aanpassing nodig. In de geest van het ondernemerschap, zullen we nieuwe uitdagingen aangaan en we kijken vol vertrouwen naar de toekomst.”

Acer heeft onder Lanci een grote groei doorgemaakt. Het bedrijf haalde zelfs Dell in op de pc-markt. De leiding van Acer bedankte Lanci daarvoor bij zijn afscheid als CEO.

Bron: Mobilized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters