Acer 'voorzichtig' met nieuwe mobiele apparaten

De opperbaas van computerfabrikant Acer, Gianfranco Lanci, is met onmiddellijke ingang opgestapt en opgevolgd door J.T. Wang. Die meteen een flinke koerswijziging aankondigde: namelijk geen enkele haast met het op de markt brengen van nieuwe smartphones en tablets.

Acer A100 Iconia

Lanci stapte op nadat de raad van bestuur besloot een andere koers in te slaan dan hij voorstond. Lanci kreeg daar onvoldoende steun voor. Eigenlijk was Lanci het oneens met bijna alles wat de raad van bestuur voorstond. Hij dacht anders over zaken als groei en merkpositionering. En kennelijk ook over mobieltjes.

Want Wang, zijn opvolger, meldde letterlijk: “De personal computer blijft de kern van onze business. We hebben een sterke fundering daarop gebouwd en die willen we uitbreiden, zeker in het commerciële pc-segment. Bovendien stappen we in de nieuwe markt voor mobiele apparaten, waar we voorzichtig in investeren en mikken om daar een van de belangrijke spelers te worden.”

Dit wordt door veel analisten gezien als een rem op mobiele ontwikkelingen. Acer mikte de afgelopen maanden juist enorm op tablets en smartphones. Lanci meldde afgelopen november dat Acer binnen twee jaar de tabletmarkt wilde domineren. Van die strategie is duidelijk weinig meer over.

Terug naar de pc’s dus. Wang: ”In deze nieuwe ICT-industrie heeft Acer een periode van aanpassing nodig. In de geest van het ondernemerschap, zullen we nieuwe uitdagingen aangaan en we kijken vol vertrouwen naar de toekomst.”

Acer heeft onder Lanci een grote groei doorgemaakt. Het bedrijf haalde zelfs Dell in op de pc-markt. De leiding van Acer bedankte Lanci daarvoor bij zijn afscheid als CEO.

Bron: Mobilized

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters