Acer wil binnen twee jaar tabletmarkt domineren

Computerfabrikant Acer, die onlangs twee tablets en een tabletachtige smartphone presenteerde, is vast van plan om de marktleider in tablets te worden binnen twee tot drie jaar. Daarmee zou Acer de iPad van zijn troon stoten, een doel dat de Taiwanese fabrikant reëel acht.

Acer tablet

Hoogste baas Gianfranco Lanci van Acer zei dit in een interview met Digitimes. Hij vertelt in het interview dat de iPad makkelijk van zijn plek als marktleider kan worden gestoten, omdat de westerse wereld al is verzadigd met de tablets van Apple. Daar zit dus geen groei meer in. Acer richt zich bewust op andere landen met een groot groeipotentieel voor tablets, zoals China, Rusland, Brazilië en Indonesië.

Lanci wijst erop dat Acer momenteel jaarlijks tussen 40 en 50 miljoen computers verkoopt. Hij vindt dat een computerfabrikant beter geschikt is om tablets te maken dan telefoonfabrikanten. Tablets staan dichter bij computers, vindt hij. De software voor de tablets moet wel worden aangepast. Daarvoor heeft Acer een grote research&development-afdeling opgericht, die zich ook bezighoudt met de ontwikkeling van apps.

Acer ziet de iPad niet eens als concurrentie, maar de Galaxy Tab van Samsung wel. Toch zal ook Samsung het afleggen tegen Acer, meent Lanci: de fabrieken van Samsung zijn volgens hem niet zo goed toegerust om tablets te produceren als Acer. Door al direct verschillende formaten tablets op de markt te brengen, bewijst Acer volgens Lanci dat de computerfabrikant beter in staat is om de markt snel te voorzien van de platte apparaten.

Lanci meldt dat Acer vooralsnog mikt op een marktaandeel van tien tot twintig procent, maar dat moet dus al binnen twee tot drie jaar uitgroeien tot het grootste marktaandeel van alle tabletmakers.

Bron: digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters