Deze acht (iOS) features missen we nog op Android

Hoewel Google het Android besturingssysteem telkens blijft verbeteren, zijn er nog steeds dingen die gebruikers graag zien verschijnen. Dit zijn acht van die dingen, welke Android gebruikers toegevoegd willen zien aan het systeem.

Android updates meteen beschikbaar

Wanneer een nieuwe Android update wordt aangekondigd, kun je deze niet al meteen downloaden. Het duurt zelfs voor Google toestellen nog een tijdje voordat de update ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Voor sommige toestellen lijkt het wel een eeuwigheid te duren. Het zou fijn dan als na de aankondiging de update ook meteen beschikbaar zou zijn. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door de update eerst vrij te geven aan smartphonemakers, zodat ze alvast met hun eigen interface aan de slag kunnen gaan. Het duurt dan wat langer voordat de update zelf wordt aangekondigd, maar het wordt dan wel wat minder frustrerend.

Android Oreo

Data naadloos overzetten naar een nieuw toestel

Hoewel sommige smartphonemakers het zo naadloos voor je proberen te maken om een backup van je oude toestel zonder problemen over te zetten naar je nieuwe smartphone, gaat dit lang niet altijd vlekkeloos. Op de één of andere manier lukt het veel beter met iOS, maar Android gebruikers trekken wat dit betreft aan het kortste eind.

Soepel wisselen van smartphone oriëntatie

Wanneer je op een Android toestel een filmpje aan het bekijken bent en je toestel negentig graden draait, gebeurt ook dit wat minder soepel dan op een iPhone. Met Android wordt als het ware het beeld eerst  “vernietigd” en daarna weer opgebouwd. Dit is vooral vervelend wanneer je een video aan het kijken bent.

iMessage

Hoewel ontzettend veel mensen berichten sturen via Whatsapp, blijkt het feit dat een ander toestel dan een iPhone geen iMessage heeft reden genoeg voor voormalige Android gebruikers om niet terug te keren. iMessage is voornamelijk handig omdat het al op een iPhone is geïnstalleerd en je niemand hoeft over te halen om het te downloaden. Misschien dat Android een soort iMessage compatible app zou kunnen maken.

iMessage

Geen aangepaste interface per smartphonemaker?

Veel mensen schijnen het ook vervelend te vinden dat het besturingssysteem niet op alle toestellen er hetzelfde uitziet. Bij Apple heb je verschillende iPhone modellen, maar bij allemaal werkt het besturingssysteem hetzelfde. Android smartphonemakers vinden het echter leuk om een eigen interface bovenop de standaard Android versie te gooien. Hierdoor kan je misschien wel met een Samsung toestel overweg, maar heb je opeens een Xiaomi telefoon dan weet je niks meer. Afhankelijk van je voorkeuren is dit of het grootste nadeel of juist het grootste voordeel van Android.

QR scannen ingebouwd in de camera

Steeds vaker zien we die rare QR codes overal maar verschijnen. Graag zien Android gebruikers het scannen van de codes ingebouwd worden in de camera van Android toestellen. Motorola heeft het al gedaan, nu de rest nog.

Een undo feature

Op je computer gebruik je ctrl + z of cmd +z om iets dat je niet hebt gedaan weer ongedaan te maken. Op een Android toestel is er geen lekkere manier om dit te doen. De undo functie heeft veel mensen gered van allerlei onheil, dus het is tijd hem ook op smartphones groot te maken.

Batterij indicatie van Bluetooth verbonden apparaten

Bij iOS kun je wanneer je bijvoorbeeld een Bluetooth headphone hebt aangesloten, zien hoe het staat met de batterij van dat apparaat. Helaas is zoiets niet mogelijk bij Android, en dat is toch wel een handige feature om toe te voegen. Gelukkig gaan steeds meer fabrikanten hiermee aan de slag.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters