Deze acht (iOS) features missen we nog op Android

Hoewel Google het Android besturingssysteem telkens blijft verbeteren, zijn er nog steeds dingen die gebruikers graag zien verschijnen. Dit zijn acht van die dingen, welke Android gebruikers toegevoegd willen zien aan het systeem.

Android updates meteen beschikbaar

Wanneer een nieuwe Android update wordt aangekondigd, kun je deze niet al meteen downloaden. Het duurt zelfs voor Google toestellen nog een tijdje voordat de update ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Voor sommige toestellen lijkt het wel een eeuwigheid te duren. Het zou fijn dan als na de aankondiging de update ook meteen beschikbaar zou zijn. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door de update eerst vrij te geven aan smartphonemakers, zodat ze alvast met hun eigen interface aan de slag kunnen gaan. Het duurt dan wat langer voordat de update zelf wordt aangekondigd, maar het wordt dan wel wat minder frustrerend.

Android Oreo

Data naadloos overzetten naar een nieuw toestel

Hoewel sommige smartphonemakers het zo naadloos voor je proberen te maken om een backup van je oude toestel zonder problemen over te zetten naar je nieuwe smartphone, gaat dit lang niet altijd vlekkeloos. Op de één of andere manier lukt het veel beter met iOS, maar Android gebruikers trekken wat dit betreft aan het kortste eind.

Soepel wisselen van smartphone oriëntatie

Wanneer je op een Android toestel een filmpje aan het bekijken bent en je toestel negentig graden draait, gebeurt ook dit wat minder soepel dan op een iPhone. Met Android wordt als het ware het beeld eerst  “vernietigd” en daarna weer opgebouwd. Dit is vooral vervelend wanneer je een video aan het kijken bent.

iMessage

Hoewel ontzettend veel mensen berichten sturen via Whatsapp, blijkt het feit dat een ander toestel dan een iPhone geen iMessage heeft reden genoeg voor voormalige Android gebruikers om niet terug te keren. iMessage is voornamelijk handig omdat het al op een iPhone is geïnstalleerd en je niemand hoeft over te halen om het te downloaden. Misschien dat Android een soort iMessage compatible app zou kunnen maken.

iMessage

Geen aangepaste interface per smartphonemaker?

Veel mensen schijnen het ook vervelend te vinden dat het besturingssysteem niet op alle toestellen er hetzelfde uitziet. Bij Apple heb je verschillende iPhone modellen, maar bij allemaal werkt het besturingssysteem hetzelfde. Android smartphonemakers vinden het echter leuk om een eigen interface bovenop de standaard Android versie te gooien. Hierdoor kan je misschien wel met een Samsung toestel overweg, maar heb je opeens een Xiaomi telefoon dan weet je niks meer. Afhankelijk van je voorkeuren is dit of het grootste nadeel of juist het grootste voordeel van Android.

QR scannen ingebouwd in de camera

Steeds vaker zien we die rare QR codes overal maar verschijnen. Graag zien Android gebruikers het scannen van de codes ingebouwd worden in de camera van Android toestellen. Motorola heeft het al gedaan, nu de rest nog.

Een undo feature

Op je computer gebruik je ctrl + z of cmd +z om iets dat je niet hebt gedaan weer ongedaan te maken. Op een Android toestel is er geen lekkere manier om dit te doen. De undo functie heeft veel mensen gered van allerlei onheil, dus het is tijd hem ook op smartphones groot te maken.

Batterij indicatie van Bluetooth verbonden apparaten

Bij iOS kun je wanneer je bijvoorbeeld een Bluetooth headphone hebt aangesloten, zien hoe het staat met de batterij van dat apparaat. Helaas is zoiets niet mogelijk bij Android, en dat is toch wel een handige feature om toe te voegen. Gelukkig gaan steeds meer fabrikanten hiermee aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Frank -

  Android updates meteen beschikbaar
  – Wel voor Nexus en Pixel modellen

  Data naadloos overzetten naar een nieuw toestel
  – Als al je belangrijke data in Google-drive etc staat is dit geen probleem, verder gebruiken bijna alle apps app-backup. Dus deze data wordt dus wel overgezet

  Soepel wisselen van smartphone orientatie
  – Voor de meeste apps geld het inderdaad dat de activity wordt vernietigd en opnieuw wordt opgebouwd. Maar video apps die hier rekening mee houden, zoals YouTube handelen dit goed af. Het omschakelen naar landscape gebeurt zo goed als meteen en zonder hapering.

  iMessage
  – gewoon nee

  Geen aangepaste interface per smartphonemaker?
  – Smartphone makers gebruiken dit om zich te kunnen onderscheiden. Waarom zou je een Samsung kopen of een HTC, als alles hetzelfde is. Dit is juist de kracht van Android. Keuzevrijheid. Ik ken mensen die zweren bij Samsung, juist vanwege de interface.

  QR scannen ingebouwd in de camera
  – is het zo moeilijk om een app hiervoor te downloaden? Er zijn genoeg gratis apps te vinden in de store.

  Een undo feature
  – Android heeft een undo feature. Ctrl+Z werkt gewoon.

  Batterij indicatie van Bluetooth verbonden apparaten
  – Dit is in Android Oreo (8.0) toegevoegd.

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters