Deze app wordt tovert jouw locatie om tot een achtergrond op je smartphone

Veel mensen besteden behoorlijk wat tijd op hun smartphone en als je toch de hele tijd met je toestel bezig bent, kun je er even goed voor zorgen dat je de hele dag ook naar iets leuks kijkt. Met de Android app Skyline kun je je huidige locatie of favoriete locatie omtoveren tot een live achtergrond. Zo kun je toch nog een beetje genieten van de natuur.

Realistische achtergrond met parallax effect

De app gebruikt data van Mapbox om een 3D terrein als achtergrond te creëren. Hierdoor zou het kunnen  dat niet alle satelietbeelden in Skyline helemaal up-to-date zijn. Hoewel de beelden al driedimensionaal zijn, krijg je nog een extra gevoel van diepte door het parallax effect wanneer je je toestel iets kantelt

Skyline achtergrond app

Niet voor alle Android launchers

Om je droomlocatie in te vullen kun je de bijbehorende coördinaten doorgeven, maar je kunt ook gewoon de naam van de locatie invoeren. Daarna komt de locatie tot leven op je scherm en elke keer als je swipet door je verschillende schermen krijg je een extra rotatie animatie. Deze functie werkt overigens niet met alle launcher apps. Zo zou TouchWiz van Samsung wat problemen opleveren. Nova en Action launcher zouden aan de andere kant weer perfect samenwerken met Skyline.

Extra UI effecten voor Android Oreo

Vanaf Android 4.4 kun je aan de slag met je live achtergrond, maar vanaf Android 8.1 krijg je nog wat extra functionaliteit. Het thema van je user interface zal dan veranderen, afhankelijk van de kleur van je gekozen terrein. Op het moment zijn de makers bezig met een feature, waarbij je via GPS automatisch wordt gevolgd. Waarschijnlijk is deze bedoeld om je achtergrond telkens te updaten, als je ervoor hebt gekozen om je huidige locatie te laten zien.

Via: Google Play Store

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters