AdMob lanceert nieuwe advertentievorm op de iPhone

AdMob heeft een nieuwe vorm van adverteren geïntroduceerd op de iPhone. Met behulp van zogenaamde interactieve videoadvertenties wordt de ontwikkelaar in staat gesteld om op een andere manier geld te verdienen aan applicaties.

De nieuwe advertenties brengen nieuwe mogelijkheden voor adverteerders en ontwikkelaars die geld willen verdienen met hun applicaties. Deze zogenaamde interactieve videoadvertenties kunnen gekoppeld worden aan de applicatie, of aan een bepaalde handeling van een gebruiker. Wanneer de advertentie ingeladen wordt, begint er een video af te spelen. Deze kan door de ontwikkelaar automatisch gestart worden, maar de ontwikkelaar kan ook de gebruiker op play laten drukken. Binnen de videoadvertentie kunnen een aantal knoppen geplaatst worden. Deze kunnen bijvoorbeeld gekoppeld worden aan een andere applicatie, zoals iTunes. Ook is het mogelijk om te verwijzen naar een webpagina, waar het geadverteerde product gekocht kan worden. AdMob laat in de aankondiging zelf een voorbeeld zien van hoe EA zijn producten kan verkopen wanneer er een advertentie van een game gekoppeld is aan een applicatie.

Deze nieuwe vorm van adverteren gaat verder dan de tekstadvertenties die op veel telefoons te vinden zijn. Hoewel gebruikers de advertenties kunnen skippen, nemen ze het hele beeld in beslag en leiden ze de gebruiker dus af van de applicatie. Google dat onlangs AdMob heeft overgenomen, plaatst zelf tekstadvertenties binnen applicaties voor het Android-besturingssysteem. Het valt te bezien of deze nieuwe vorm van adverteren ook naar Google’s eigen mobiele besturingssysteem gaat komen. Tot nu toe zijn er alleen tekstadvertenties te vinden.

iPhone advert AdMob

 

iPhone advert AdMob 
iPhone advert AdMob

 

Bron: AdMob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters