AdMob toont spectaculaire groei van Android-marktaandeel

AdMob doet geregeld onderzoek naar marktaandeel van telefoons en besturingssystemen. Telkens komt daar uit dat het Android-besturingssysteem aan het groeien is. Het laatste rapport laat zien dat de groei allesbehalve aan het afnemen is.

Als we zeggen dat Android aan marktaandeel wint, steeds populairder wordt, en steeds meer mensen een Android-telefoon willen, dan vertellen we weinig nieuws. Toch blijven de cijfers over Google’s mobiele besturingssysteem verbazen. Alhoewel het niet de markt domineert zoals de iPhone dat eerder deed zijn de groeicijfers opmerkelijk te noemen. Op dit moment heeft Android al 16% van het werldwijde marktaandeel in handen. De iPhone is nog steeds de onbetwiste nummer één, maar de nummer twee, het Symbian-besturingssysteem, moet voor zijn plek vrezen. Het marktaandeel voor Symbian neemt snel af, terwijl dat van Android juist snel toeneemt. De groei van Android lijkt ook ten koste te gaan van de iPhone. Het gebruik van de iPhone neemt wereldwijd met enkele procenten af. Overigens staat dit in schril contrast met het feitelijke marktaandeel. Dit neemt juist toe. Een mogelijke verklaring is dat met de komst van het Android-besturingssyteem bezitters van een telefoon met Android ook daadwerkelijk gebruikmaken van de functies op hun toestel, terwijl de iPhone daarvoor juist de koning op dat gebied was.

De grootste groei is te zien in de Verenigde Staten, als er gekeken wordt naar de cijfers over heel 2009. Daar zit het marktaandeel van Android inmiddels al op meer dan een kwart. Bij ons wordt Android ook steeds populairder, maar is het effect minder zichtbaar. In West-Europa bezit Google’s mobiele besturingssysteem 8% van de markt. Het is mogelijk dat het grote aandeel in de Verenigde Staten mede te danken is aan de grootse reclamecampagne die in de Verenigde Staten opgezet is voor een van de Android-telefoons: de Motorola Droid. Dit toestel ontwikkelde zich in een razend tempo als populairste Android-telefoon.

Gezien de data belooft het een spannend jaar te worden voor Android. Hetzelfde geldt voor Symbian, maar dan in negatieve zin. De Symbian Foundation lijkt vooralsnog geen antwoord te hebben gevonden op het alsmaar dalende marktaandeel. Wel staan Symbian^3 en Symbian^4 in de planning, weer voor meer populariteit zou kunnen zorgen. Apple moet met haar iPhone oppassen dat Android niet teveel gaat knagen aan het marktaandeel. Het antwoord van de iPhone-fabrikant zal waarschijnlijk ergens in de zomer volgen, wanneer de iPhone 4G uitgebracht wordt.

AdMob mobile metrics december 2009

 

AdMob mobile metrics december 2009

 

AdMob mobile metrics december 2009

 

Bron: AdMob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters