Adobe reageert op Flash-gebrek van de iPad

De iPad ondersteunt, net als de iPhone, geen Flash. Door behoorlijk stevige woorden van Steve Jobs lijkt het er ook niet op dat Apple binnenkort Adobe zal omarmen. Dit lijkt wederzijds te zijn.

iPad Adobe Flash-gebrek

Opvallend bij het uitbrengen van Apples tablet, de iPad, was dat er nog steeds geen Flash-ondersteuning aanwezig is. De iPhone moet het eveneens zonder Flash doen. Adobe stopte onlangs met het ontwikkelen ervan voor de iPhone, omdat Apple dwars zou liggen. Het is al langer bekend dat Steve Jobs en de rest van het bedrijf geen fan is van Adobe’s multimediasoftware. Omdat het zwaar en buggy is zou het niet toegelaten worden tot de App Store. Onlangs liet de Apple-CEO al in niet mis te verstane woorden merken niet gecharmeerd te zijn van Adobe. Het bedrijf zou lui zijn en niets met Apple’s initiatieven doen.

Adobe liet al eerder weten aan iPhone-gebruikers dat Apple de schuldige is voor het ontbreken van Flash op de iPhone. Daarvoor toonde het een boodschap met een dergelijke lading wanneer er een site opgevraagd werd door een iPhone-gebruiker welke Flash-content bevatte. Nu probeert Adobe ook het gebrek aan Flash op de iPad aan de kaak te stellen. Een medewerker van het bedrijf plaatste een blogpost waarin een aantal gefabriceerde screenshots staan opgesomd welke aan moet tonen dat iPad-gebruikers een hoop moeten missen als ze de tablet van Apple aanschaffen. Onder andere worden er plaatjes getoond van het populaire spel Farmville, de site van CNN, Disney, Google Finance en een pornosite. Die laatste werd later weggehaald, maar het statement wat men er mee wil maken is duidelijk. Adobe wil laten zien dat veel mensen gebruikmaken van Flash en wil andermaal aangeven dat Apple een fout maakt door het niet te ondersteunen op haar apparaten.

Gezien de manier waarop beide partijen met elkaar omgaan en elkaar in de media voor schut proberen te zetten, lijkt het er niet op dat het de komende tijd tot wederzijds begrip gaat komen. Hierdoor zullen gebruikers van apparaten met het iPhone-besturingssysteem waarschijnlijk moeten wennen aan het ontbreken van Flash.

Bron: The Flash Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. dick -

  Je kunt flash haten of omarmen, feit blijft dat het huidige web vol staat met flash content. Elk apparaat zonder flash is daarom bij voorbaat al armoe troef. Dan toch geen apple. Ik las ergens, me myself and I. Die vind ik wel heel toepasselijk.

 2. iPrut -

  Apple begint steeds meer een "me, myself and I" bedrijf te worden, en gaat volledig voorbij aan wensen van de gebruiker….:X
  Gefeliciteerd Steve, mooi staaltje customer care !

 3. Tembrae -

  vreemde zet van apple, wellicht rekent apple er op dat html 5 snel geimplementeert wordt in websites?

  och in ieder geval onbruikbaar atm imho

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters