Adobe reageert op Flash-gebrek van de iPad

De iPad ondersteunt, net als de iPhone, geen Flash. Door behoorlijk stevige woorden van Steve Jobs lijkt het er ook niet op dat Apple binnenkort Adobe zal omarmen. Dit lijkt wederzijds te zijn.

iPad Adobe Flash-gebrek

Opvallend bij het uitbrengen van Apples tablet, de iPad, was dat er nog steeds geen Flash-ondersteuning aanwezig is. De iPhone moet het eveneens zonder Flash doen. Adobe stopte onlangs met het ontwikkelen ervan voor de iPhone, omdat Apple dwars zou liggen. Het is al langer bekend dat Steve Jobs en de rest van het bedrijf geen fan is van Adobe’s multimediasoftware. Omdat het zwaar en buggy is zou het niet toegelaten worden tot de App Store. Onlangs liet de Apple-CEO al in niet mis te verstane woorden merken niet gecharmeerd te zijn van Adobe. Het bedrijf zou lui zijn en niets met Apple’s initiatieven doen.

Adobe liet al eerder weten aan iPhone-gebruikers dat Apple de schuldige is voor het ontbreken van Flash op de iPhone. Daarvoor toonde het een boodschap met een dergelijke lading wanneer er een site opgevraagd werd door een iPhone-gebruiker welke Flash-content bevatte. Nu probeert Adobe ook het gebrek aan Flash op de iPad aan de kaak te stellen. Een medewerker van het bedrijf plaatste een blogpost waarin een aantal gefabriceerde screenshots staan opgesomd welke aan moet tonen dat iPad-gebruikers een hoop moeten missen als ze de tablet van Apple aanschaffen. Onder andere worden er plaatjes getoond van het populaire spel Farmville, de site van CNN, Disney, Google Finance en een pornosite. Die laatste werd later weggehaald, maar het statement wat men er mee wil maken is duidelijk. Adobe wil laten zien dat veel mensen gebruikmaken van Flash en wil andermaal aangeven dat Apple een fout maakt door het niet te ondersteunen op haar apparaten.

Gezien de manier waarop beide partijen met elkaar omgaan en elkaar in de media voor schut proberen te zetten, lijkt het er niet op dat het de komende tijd tot wederzijds begrip gaat komen. Hierdoor zullen gebruikers van apparaten met het iPhone-besturingssysteem waarschijnlijk moeten wennen aan het ontbreken van Flash.

Bron: The Flash Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. dick -

  Je kunt flash haten of omarmen, feit blijft dat het huidige web vol staat met flash content. Elk apparaat zonder flash is daarom bij voorbaat al armoe troef. Dan toch geen apple. Ik las ergens, me myself and I. Die vind ik wel heel toepasselijk.

 2. iPrut -

  Apple begint steeds meer een "me, myself and I" bedrijf te worden, en gaat volledig voorbij aan wensen van de gebruiker….:X
  Gefeliciteerd Steve, mooi staaltje customer care !

 3. Tembrae -

  vreemde zet van apple, wellicht rekent apple er op dat html 5 snel geimplementeert wordt in websites?

  och in ieder geval onbruikbaar atm imho

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters