Adobe reageert op Flash-gebrek van de iPad

De iPad ondersteunt, net als de iPhone, geen Flash. Door behoorlijk stevige woorden van Steve Jobs lijkt het er ook niet op dat Apple binnenkort Adobe zal omarmen. Dit lijkt wederzijds te zijn.

iPad Adobe Flash-gebrek

Opvallend bij het uitbrengen van Apples tablet, de iPad, was dat er nog steeds geen Flash-ondersteuning aanwezig is. De iPhone moet het eveneens zonder Flash doen. Adobe stopte onlangs met het ontwikkelen ervan voor de iPhone, omdat Apple dwars zou liggen. Het is al langer bekend dat Steve Jobs en de rest van het bedrijf geen fan is van Adobe’s multimediasoftware. Omdat het zwaar en buggy is zou het niet toegelaten worden tot de App Store. Onlangs liet de Apple-CEO al in niet mis te verstane woorden merken niet gecharmeerd te zijn van Adobe. Het bedrijf zou lui zijn en niets met Apple’s initiatieven doen.

Adobe liet al eerder weten aan iPhone-gebruikers dat Apple de schuldige is voor het ontbreken van Flash op de iPhone. Daarvoor toonde het een boodschap met een dergelijke lading wanneer er een site opgevraagd werd door een iPhone-gebruiker welke Flash-content bevatte. Nu probeert Adobe ook het gebrek aan Flash op de iPad aan de kaak te stellen. Een medewerker van het bedrijf plaatste een blogpost waarin een aantal gefabriceerde screenshots staan opgesomd welke aan moet tonen dat iPad-gebruikers een hoop moeten missen als ze de tablet van Apple aanschaffen. Onder andere worden er plaatjes getoond van het populaire spel Farmville, de site van CNN, Disney, Google Finance en een pornosite. Die laatste werd later weggehaald, maar het statement wat men er mee wil maken is duidelijk. Adobe wil laten zien dat veel mensen gebruikmaken van Flash en wil andermaal aangeven dat Apple een fout maakt door het niet te ondersteunen op haar apparaten.

Gezien de manier waarop beide partijen met elkaar omgaan en elkaar in de media voor schut proberen te zetten, lijkt het er niet op dat het de komende tijd tot wederzijds begrip gaat komen. Hierdoor zullen gebruikers van apparaten met het iPhone-besturingssysteem waarschijnlijk moeten wennen aan het ontbreken van Flash.

Bron: The Flash Blog

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters