Adverteerder loopt zich warm voor Apple Watch

De Apple Watch moet nog op de markt komen, maar nu al lopen adverteerders zich warm om advertenties naar de pols te brengen. Marsh Supermarkets is een van de eerste bedrijven die plannen heeft ontvouwd om te adverteren op het slimme horloge.

Apple Watch

De Amerikaanse supermarktketen uit Indiana bezit 63 winkels en nog drie Food Markets. Ook heeft de keten 41 apotheken in zijn bezit. Marsh heeft iBeacons in al zijn winkels geïnstalleerd, de hardware van Apple die advertenties stuurt naar nabije iPhonebezitters. Tot nu toe is iBeacons alleen actief op iPhones, maar dat kan met de Apple Watch veranderen.

Het is in de filosofie van Marsh makkelijker om even op je horloge te kijken als je een aanbieding voorbij dreigt te lopen, dan om de telefoon uit je zak te halen om die melding te bekijken. De polsadvertentie is zo praktischer voor de consument.

Wel oppassen dan als je twee flessen wijn uit het schap haalt en de pols begint irritant te trillen, omdat aan de andere kant van het pad de bitterballen in de aanbieding zijn. Maar het kan natuurlijk ook dat het uiteindelijk net zo gaat wennen als tv-reclame. Consumenten die de pols niet willen laten trillen bij elke aanbieding, kunnen er echter makkelijk onderuit: iBeacons in de Marsh-winkels werkt alleen als een app van de keten wordt geïnstalleerd op de iPhone. En als je dat niet doet, gebeurt er niets.

Bron: i4U

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters