Advies wetenschappers: bel minder, sms meer

De wetenschap is er nog steeds niet uit of mobiel bellen nu schadelijk is voor de gezondheid of niet. Het advies van een aantal wetenschappers luidt nu: bel minder, sms meer. In ieder geval totdat aanvullend onderzoek uitsluitsel geeft over de vraag of een mobiele telefoon tegen je oor ongezond is of niet.

kankertelefoon

Er wordt al jaren een verband vermoed tussen hersentumoren en mobiel bellen. Wetenschappers kwamen in die jaren met tegenstrijdige conclusies. Een groep onderzoekers die door de telecomindustrie wordt betaald, beweert dat er geen verband is aan te tonen. Een andere groep is voorzichtiger, en vindt dat vooral kinderen niet te vaak met hun dunnere hersenpan aan de straling van mobiele telefoons moeten worden blootgesteld.

Die groep waarschuwt gebruikers van mobiele telefoons – bijna iedereen dus – dat het verstandiger is om het hoofd niet teveel in de buurt van werkende mobiele telefoons te brengen. Het versturen van een sms is in ieder geval een stuk veiliger, vinden ze. En dat is dan ook het advies: bel minder, sms meer.

Overigens is uit de statistieken niet gebleken dat er ├╝berhaupt meer mensen aan hersentumoren overlijden dan voor de komst van mobiele telefoons. Toch houden de wetenschappers hun waarschuwing overeind. Je weet maar nooit, lijken ze ermee te willen zeggen.

Overigens zijn er app-makers die munt proberen te slaan uit de bezorgdheid van mensen die bang zijn voor straling van hun telefoon. De apps zetten de zaken die straling voortbrengen, 3G, GPS, Wifi en bluetooth, met intervallen uit.

Bron: CNET

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters