Aerea verhoogt de snelheid van het Wimax-netwerk

De Nederlandse provider Aerea heeft bekendgemaakt dat het de snelheid van het Wimax-netwerk gaat verhogen van 8Mbps/800Kbps naar 12Mbps/2Mbps. Daarbij wordt de prijs van het abonnement wel met vijf euro verhoogd.

Aerea, het bedrijf dat als eerste operator Wimax naar Nederland heeft gebracht, heeft bekendgemaakt dat het zijn netwerk nog sneller gaat maken. De provider zal de snelheid van het Aerea Ultra-abonnement per dinsdag 15 september verhogen van 8Mbps/800Kbps naar 12Mbps/2Mbps. De abonnementsprijs van Aerea Ultra wordt verhoogd van €39.95 per maand naar €44.95 per maand. De WiMAX-hardware blijft ongewijzigd volgens Aerea en daarnaast zou ook de aanvraag voor klanten niet veranderen. Huidige klanten met een Ultra-abonnement zullen gebruik blijven maken van de oude snelheid en zullen dan ook de oude prijs berekend krijgen. Wel is er voor hen een upgrademogelijkheid naar de nieuwe abonnementsvorm. De provider biedt hiermee het snelste draadloos internet aan in Amsterdam en omstreken naar eigen zeggen.

Robert Webbe, technisch productspecialist bij BelCompany: “Wij bieden Aerea nu een aantal maanden aan en we verkopen het redelijk succesvol aan klanten die voornamelijk binnen de ring van Amsterdam mobiel internet nodig hebben. Mijn ervaring met Aerea is dat je vaak wel de maximale snelheden haalt terwijl dat bij HSDPA vaak minder is.”

Wimax is momenteel verwikkeld in een felle concurrentiestrijd met LTE dat inmiddels wordt gezien als de opvolger van HSDPA en HSUPA. Grote producenten zoals Nokia hebben al de voorkeur gegeven voor LTE, bedrijven als Intel en Motorola blijven echter vertrouwen houden in Wimax. Desalniettemin lijkt Wimax het te gaan verliezen aangezien steeds meer telefoonfabrikanten zich achter LTE sluiten en hierdoor is het draagvlak voor LTE groter.

Aerea Wimax Ultra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters