'Afbeelding en specificaties HTC Zeta lekt uit'

Engadget heeft een render in handen gekregen van een nieuwe smartphone van HTC genaamd de Zeta. Het toestel zal over een quadcore-processor beschikken die geklokt is op 2.5GHz.

Volgens de bron zal de Zeta een zeer krachtige smartphone gaan worden die HTC ergens eind 2012 op de markt wil gaan brengen. De specificaties die Engadget in handen heeft gekregen zijn indrukwekkend. Zo zal het toestel voorzien van een quadcore-processor die gefabriceerd wordt door Qualcomm, de APQ8064 CPU. De kloksnelheid van de processor zal op maar liefst 2.5GHz komen te liggen; dit terwijl de eerste processors nog de 2GHz dienen aan te tikken.

Ook wordt er gerept over een 4.5-inch touchscreen met een 720p resolutie. Ook zal de Zeta volgens het gerucht 32GB aan intern geheugen krijgen, een 1830mAh sterke batterij en Android 4.0 met daaroverheen Sense 4.0. Aan de achterkant van de telefoon zit een 8-megapixelcamera en aan de voorkant een 1.3-megapixelcamera. De achtercamera kan in 1080p video’s opnemen. De telefoon zal naar verluidt slechts 146 gram wegen en heeft afmetingen van 109.8 x 60.9 x 9.8mm.

Het meest opvallende aan de Zeta is het feit dat hij een geheel nieuw design heeft dat we tot nog toe niet van HTC gezien hebben. Het design loopt af en heeft een vlakke voorkant en een gebolde achterkant. Onduidelijk is nog precies wanneer het toestel op de markt moet gaan komen, maar de kans is groot dat dit pas over een jaar zal gaan gebeuren.

HTC Zeta

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Eise -

  Afwachten maar.. Ik kan zolang niet wachten… De HTC Edge met 1.5 GHz quadcore cpu komnt als het goed is begin 2012 en dat is mooi op tijd voor mij. En dat is ook een supersnel monster. Maar blijft gissen nog allemaal…

 2. Gierie -

  Engadget is allesbehalve een betrouwbare bron. Probeer maar eens een goed plaatje na te maken en info door te spelen via e-mail naar een van de redacteuren. Lukt je zo, ze checken bijna nooit iets. Zeker die nieuwe gasten niet.

  Dit hele gedoe doet me veel denken aan toen een Duitse side een plaatje van de Vigor gevonden zou hebben op de site van de Phone House (http://www.htcinside.de/bild-zeigt-das-htc-vigor-im-niederlaendischen-online-shop-von-the-phone-house/)

  Ik heb maar even een paar voorbeelden genomen, maar deze render klopt op heel veel punten niet – en de specs zijn of open deuren, of kunnen bijna niet kloppen. Ik zou zeggen dat er meer dan genoeg reden is om te twijfelen aan de echtheid, en wellicht moet je overwegen het artikel offline te halen of te voorzien van een update om uit te leggen dat het een fake is.

  1. Danijel -

   Artikel offline halen hoeft imho niet. We hebben de titel tussen aanhalingstekens staan en in de sectie geruchten. Niet alle geruchten zullen inderdaad waar zijn en de kans is groot dat het deze inderdaad ook zal zijn..

 3. Gierie -

  Dit is toch een fanmade render met bedachte specs?

  De processor is niet bedoeld voor smartphones, maar voor tablets (vanwege grotere accu's – hij vereist nogal wat stroom)

  Het HTC-logo op de voorkant is veel te klein (vergelijk Sensation XL, met groter scherm: http://newbestgadget.com/wp-content/uploads/2011/10/htc-sensation-xl.jpg)

  Menu-knop is iets mis mee: het middelste streepje is te dik. HTC's renders zijn altijd retestrak en netjes.

  Hij heeft knoppen, iets dat niet vereist is voor Ice Cream Sandwich.

  Daarom denk ik dat dit nep is en ik denk dat – tenzij er concrete info is dat dit wel echt is – niet thuishoort op een site als AllAboutPhones. Want dit is geen rocket science, dit had iedereen kunnen zien 🙂

  1. Danijel -

   Je hebt inderdaad een aantal goede punten. We hebben daarom ook in het artikel gezet dat het hier om een render gaat, zeer zeker niet een persfoto dus. Dat verklaart al veel waarom de afbeelding niet zal kloppen. Desondanks heeft Engadget het wel gepubliceerd, een redelijk betrouwbare bron en hebben ze deze render erbij gekregen/gemaakt ter illustratie.

 4. steve-vanm -

  'Daar waar de eerste processors nog 1.5Ghz dienen aan te tikken'. De Htc Sensation XE heeft toch een dualcore processor van 1.5Ghz en de Htc Sensation heeft een enkelcore processor van 1.5Ghz?! Dus die hoefen dan dan toch niet meer 'aan te tikken'?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters