'Afbeeldingen en specificaties 150 dollar kostende Asus-tablet lekken uit'

Er zijn afbeeldingen en specificaties naar buiten gekomen van een nieuwe Asus-tablet die tussen de 130 dollar en de 150 dollar moet gaan kosten. De tablet heeft nu nog rugnummer ME172V mee gekregen en beschikt over matige specificaties.

Foto’s en specificaties van de nog aan te kondigen tablet zijn door Notebook Italia gepubliceerd. Wat opvalt is dat Asus druk bezig is om meerdere low-end tablets in de markt te zetten die allemaal het design lenen van de Google Nexus 7. Ook deze ME172V lijkt weer als twee druppels water op zijn broertje maar beschikt jammer genoeg niet over de zelfde specificaties. Het prijskaartje is hier echter wel naar; de tablet zal naar verwachting tussen de 130 en 150 dollar gaan kosten zodra hij op de markt komt.

Qua specificaties moet deze 7-inch tablet het doen met een resolutie van 1024 x 600 pixels. Daarnaast zit er een VIA WM8950 1GHz singlecore-processor in het apparaatje te kloppen en 1GB aan ram. Ook wordt melding gemaakt van 16GB interngeheugen en een 1.3-megapixelcamera aan de voorkant van de tablet. Dit alles stuurt Android 4.1 die standaard op de tablet wordt mee geleverd. De verwachting is dat het hier om een Wifi-model gaat en dat Asus geen 3G-model op de markt zal gaan zetten.

De verwachting is dat deze Asus ME172V tijdens de CES-beurs begin januari bekend gemaakt zal gaan worden. Onduidelijk is nog of de tablet naar Europa zal gaan komen.

Asus ME172V 
Asus ME172V 
Asus ME172V 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Eddddd -

    Je zou juist denken dat iemand zo slim was om een betaalbare 3G variant in de markt te zetten. Veelal betaal je daar 100 euro meer voor, enkel voor een goedkoop antennetje, een klepje en wat eenvoudige, bestaande software. Dan moet ie wel qua specs wat beter zijn uitgevoerd dan dit ding, eerder vergelijkbaar met de Nexus 7. Wanneer standaard als 3G geproduceerd, dan zijn de meerkosten voor deze functionaliteit hooguit een paar euri. Gooi een paar tientjes op de consumentenprijs en voilá, een betaalbare en daadwerkelijk mobiele apparaat!
    (Of zie ik het te simpel?)

    1. Dominick -

      Ik denk dat het vooral met de vraag te maken heeft. Op het moment is maar zo'n 25% van de verkochte tablets met 3G uitgerust. En dat zal echt niet alleen door de flinke meerprijs zijn. En waarom ergens extra moeite in steken als er toch nauwelijks vraag naar is. Je zult altijd een meerprijs hebben ten opzichte van de concurrentie zonder 3G en daarmee dus een concurrentieel nadeel (voor het overgrote deel van de gebruikers dat blijkbaar geen 3G hoeft). En dat is niet gewenst natuurlijk.

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters