Zowel Apple als Samsung fans houden niet van unieke features

Smartphonemakers lijken aan de ene kant hetzelfde te willen doen als de rest en de trends te volgen, maar aan de andere kant toch ook weer uniek te zijn. Op het moment komen zo’n beetje alle smartphones met een randloos design en vingerafdrukscanner aan de achterkant. De iPhone X onderscheid zich met een notch en geen vingerafdrukscanner. De Samsung Galaxy S9 heeft een afgerond Infinity display, dat je niet bij andere smartphonemakers vindt. Toch zijn het deze unieke features, waar steeds meer fans wel zonder zouden kunnen leven.

To notch or not to notch

Bij de iPhone X was er al ophef over de notch voordat het toestel überhaupt officieel onthuld was. En hoewel het erop lijkt alsof de wereld de notch zo langzamerhand toch maar accepteert, zijn het misschien alleen de smartphonemakers die de inham proberen te forceren.

Steeds meer Android toestellen komen ook met het ding, maar er is bij gebruikers nog steeds weerstand. Ook Huawei onthulde onlangs de P20 inclusief notch.

Huawei P20 notch verbergen

 

De Chinese smartphonefabrikant vindt echter een compromis en geeft gebruikers in de software de mogelijkheid om de statusbalk weer recht te maken en de inham te verbergen.

BGR stelde op zijn site de vraag of gebruikers de iPHone X fijner zouden vinden met deze Huawei feature en uit de reacties blijkt dat verschillende mensen de iPhone X niet kopen, alleen maar vanwege de notch.

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Uniek afgerond? Liever gewoon een rechte Galaxy S9

De feature die Apple’s vlaggenschip uniek maakt(e) wordt dus niet echt gewaardeerd, maar bij Samsung is een eenzelfde soort fenomeen gaande. Wat de Galaxy S9 bijvoorbeeld onderscheidt van andere randloze smartphones is het gebogen Infinity Display.

Toch hebben steeds meer gebruikers liever dat het toestel dan maar niet uniek is en gewoon recht wordt gemaakt.

Samsung Galaxy S9 Plus preview

In de Reddit thread “Would you buy a flat-edged Galaxy S9?” spreken steeds meer Android fans zich uit tegen de vervelende afgeronde randen van de Galaxy toestellen. De comments met de meeste punten geven allemaal aan dat ze toch liever een Galaxy S9 met platte randen hadden gehad in plaats van Samsung’s Infinity Display. Helaas heeft de thread nu het maximum aantal comments bereikt, dus kun je niet mee “bitchen”.

Via: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters