Afrika en Midden-Oosten na 2014 goed voor 54% omzet mobiele toestellen

Al eerder kwam het bericht dat de markt voor mobiele telefonie zich aan het tweedelen was, in goedkope simpele toestellen en smartphones. De simpele toestellen zullen erg goed gaan verkopen in landen binnen Afrika en het Midden-Oosten.

kaar Afrika

Tussen 2009 en 2014 zal de verkoop van goedkope mobiele toestellen jaarlijks met 22% gaan stijgen, volgens een rapport van Juniper Research. In het jaar 2014 zullen er 700 miljoen van deze toestellen over de toonbank gaan.

De mensen uit arme landen zullen binnenkort ongeveer 80% gaan uitmaken van alle mobiele telefoongebruikers wereldwijd. Om deze markt goed te kunnen bedienen is het belangrijk voor telecomfabrikanten en verkopers om samen te gaan werken zodat ze bijvoorbeeld prijsbarrières uit de weg kunnen gaan die geassocieerd worden met mobiele technologieën in dit soort landen. Het commerciële succes kan alleen bereikt worden als operators nieuwe business systemen gaan gebruiken en overheden in arme landen geen buitensporige belastingen gaan heffen op bijvoorbeeld de import van mobiele telefoons, aldus Andrew Kitson, de schrijver van het rapport.

Uitkomsten van het onderzoek:

 • In Afrika en het Midden-Oosten zullen vanaf 2014 jaarlijks 116 miljoen goedkope telefoontjes worden verkocht. Dat is goed voor 24% van de gehele verkoop wereldwijd. Na 2014 zal deze markt goed zijn voor 54% van de verkoop van alle goedkope telefoontjes wereldwijd.
 • Door de tweedeling van de markt in goedkope simpele telefoontjes en smartphones is er geen plaats meer voor de middenmoot, hierdoor gaat het slecht met bedrijven die daarop gespecialiseerd zijn, zoals Motorola

  Bron: Cellular

 • Android O

  Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

  Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

  Toilet

  Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

  Video OnePlus 5

  OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

  smartphone vergrendeling opties

  Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

  GLASSX

  Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters