Afzet Nokia-smartphones daalt opnieuw

Nokia’s omzet is een jaar tijd met 21% afgenomen. De fabrikant wist minder Lumia’s te verkopen als gevolg van de hevige concurrentie in de smartphonemarkt.

Nokia rapporteert voor het laatst de cijfers over haar mobiele divisie aangezien de divisie vanaf februari 2014 eigendom wordt van Microsoft. De fabrikant heeft minder smartphones verkocht, maar wil niet precies zeggen hoeveel. Het zal ergens tussen de 4.4 miljoen stuks zijn en de 8 miljoen stuks die het in het derde kwartaal van 2013 wist weg te zetten. De fabrikant geeft wel aan dat er minder smartphones verkocht zijn. De omzet is in een jaar tijd gedaald met 21 procent tot 3.47 miljard euro. De omzet is tegenover Q3 2013 wel gegroeid met 18 procent. De winst kwam uit op 274 miljoen euro in het laatste kwartaal van 2014. Dat is een daling van 17 procent in een jaar tijd.

Vanaf eind februari zal het logo van Nokia niet meer prijken op Lumia-smartphones. Zodra de divisie door Microsoft overgenomen is zal alleen de merknaam Lumia nog overblijven met het Windows-logo van Microsoft. Nokia mag tot 1januari 2016 geen smartphones maken met het Nokia-logo erop. Wel mag de fabrikant Asha-telefoons blijven ontwikkelen onder haar eigen naam. Naar verwachting zal Microsoft op het Mobile World Congress eind februari de nieuwe divisie gaan presenteren met een aantal nieuwe toestellen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters