Afzet Nokia-smartphones daalt opnieuw

Nokia’s omzet is een jaar tijd met 21% afgenomen. De fabrikant wist minder Lumia’s te verkopen als gevolg van de hevige concurrentie in de smartphonemarkt.

Nokia rapporteert voor het laatst de cijfers over haar mobiele divisie aangezien de divisie vanaf februari 2014 eigendom wordt van Microsoft. De fabrikant heeft minder smartphones verkocht, maar wil niet precies zeggen hoeveel. Het zal ergens tussen de 4.4 miljoen stuks zijn en de 8 miljoen stuks die het in het derde kwartaal van 2013 wist weg te zetten. De fabrikant geeft wel aan dat er minder smartphones verkocht zijn. De omzet is in een jaar tijd gedaald met 21 procent tot 3.47 miljard euro. De omzet is tegenover Q3 2013 wel gegroeid met 18 procent. De winst kwam uit op 274 miljoen euro in het laatste kwartaal van 2014. Dat is een daling van 17 procent in een jaar tijd.

Vanaf eind februari zal het logo van Nokia niet meer prijken op Lumia-smartphones. Zodra de divisie door Microsoft overgenomen is zal alleen de merknaam Lumia nog overblijven met het Windows-logo van Microsoft. Nokia mag tot 1januari 2016 geen smartphones maken met het Nokia-logo erop. Wel mag de fabrikant Asha-telefoons blijven ontwikkelen onder haar eigen naam. Naar verwachting zal Microsoft op het Mobile World Congress eind februari de nieuwe divisie gaan presenteren met een aantal nieuwe toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Albert -

    Dat is niet best! Beetje eigenschuld want als je ziet hoe ze Apple en Chromebook voor het blok zetten vind ik dit niet erg!(alleenal hier omzalik nooit een WP willen (proberen))

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters