Afzet Palm afgelopen kwartaal ver ondermaats

Smartphone-producent Palm verkeert wederom in zwaar weer. Het bedrijf liet weten dat de afzet ver achter de verwachtingen ligt en gaf zelfs een omzetwaarschuwing af. Analisten konden het nieuws niet waarderen en doen het aandeel massaal van de hand.

Palm Pre aandeel

Palm heeft in een financiƫle update laten weten dat de verkoop van haar smartphones stagneert. De producent had een hogere afzet in gedachten dit jaar maar ziet daar weinig van terug in de verkoopcijfers. Volgens de producent duurt het opmerkelijk lang alvorens de producent consumenten voor zich weet te winnen. Het verwacht zelfs dat de afzet dit kwartaal niet zal stijgen ondanks de aankondiging van twee nieuwe telefoons, de Palm Pre Plus en de Pixi Plus. Palm is dan ook redelijk pessimistisch over het derde kwartaal van 2009 en heeft analisten alvast een waarschuwing gegeven over de omzet aangezien deze niet op pijl zal zijn. In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2009/2010 zal de omzet van Palm tussen de 285 miljoen en 310 miljoen dollar bedragen terwijl analisten er vanuit gingen dat dit bijna 425 miljoen dollar zou gaan zijn.

Na het bekendmaken van deze vooruitzichten dook het aandeel Palm weer naar beneden op de NASDAQ-beurs in Amerika. Het aandeel sloot gisteren 19,28 procent lager dan de dag ervoor. Gekeken over de hele week is het Palm-aandeel met 30 procent onderuit gegaan. De vraag is nu hoe lang het bedrijf haar hoofd bovenwater weet te houden. Hiervoor dient de afzet sterk te stijgen maar Palm lijkt hierin niet te berusten vooralsnog.

Inmiddels heeft de CEO van Palm een brief gestuurd naar het personeel gestuurd waarin te lezen valt dat niemand zich zorgen dient te maken. Wel is de CEO teleurgesteld in de prestaties van het bedrijf maar volgens hem zal het bedrijf snel weer in de lift zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. AntalW -

    Inderdaad. Erg jammer dat zo'n Pre pas in Europa uitkomt als het toestel compleet verouderd en ingehaald is door de keur aan Android toestellen. Palm, too little, too late!

  2. michaelpb -

    Hadden ze ook maar wereldwijd de Pre en Pixi moeten uitbrengen. Eigen schuld. Zeker voor de Pre zie ik een best grote markt in Europa omdat voormalige Palm-gebruikers (erg merktrouw!) graag weer een echte Palm met een eigen OS willen hebben. Benieuwd hoe zich dit gaat ontwikkelen. Als Palm faalt is het gewoon helemaal over met ze.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters